Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
24. října 2011

Slavia míří na led prvního Zlína, bude toužit po odvetě

Slavia má šanci na rychlou odvetu. V pátek doma proti Zlínu už sahala po vítězství, nakonec jí soupeř obral o dva body. Jen pár dní poté se oba týmy střetnou znovu - v úterní dohrávce 1. kola extraligy, jenž bylo odloženo po letecké tragédii v ruské Jaroslavli, při které zemřeli čestí hokejisté Karel Rachůnek, Josef Vašíček a Jan Marek. Výhodu domácího prostředí bude mít tentokrát Zlín, zápas začíná od 17:30.

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: Rostislav Vlach, Josef Turek
Největší úspěchy: mistrovský titul (2004), 2. místo (1995, 1999 a 2005)
Internet: www.hokej.zlin.cz
Hvězdy týmu: Petr Čajánek, Petr Leška, Martin Hamrlík

Zlín: aktuální lídr tabulky

Jsou první. Přitom stačilo tak málo a bylo by všechno jinak. Slávisté by o tom mohli vyprávět. Zlínské hokejisty dělilo v pátek v O2 areně 28 vteřin od porážky. V čase 59:32 však při power play Petr Leška mazácky vyrovnal a v nájezdech pak rozhodl o výhře Zlína Bedřich Köhler. Zatímco slávisté mluvili o ztraceném zápasu, hosté si domů vezli cenné dva body, které jim pomohly do pozice aktuálního lídra extraligy.

V neděli totiž tým PSG na obrat proti Slavii navázal domácím triumfem 2:0 nad Mladou Boleslaví a posunul se do čela tabulky. Vítěznou branku si znovu připsal Köhler, s osmi trefami nejlepší zlínský střelec. Nahrával mu Leška, pro změnu s 13 body nejproduktivnější hráč mužstva. Právě na jejich souhru a na další matadory Hamrlíka s Čajánkem se kouč Rostislav Vlach nejvíce spoléhá, od nich bude Slavii hrozit velké nebezpečí.

Bude také zajímavé sledovat, kdo se v úterý postaví do zlínské branky. Luboš Horčička je podle statistik aktuálně druhým nejlepším gólmanem extraligy, jenže zápas na Slavii mu příliš nevyšel, čtyřikrát inkasoval a na nájezdy ho nahradil Jakub Sedláček. Ten si v nich vedl skvěle, i s trochou štěstí, kdy za ním dvakrát zvonily tyče, nepustil za svá záda ani jeden ze tří pokusů slávistů. A bezchybný byl také proti Mladé Boleslavi, kdy dostal šanci od začátku utkání a vychytal nulu.

Slavia: nedaří se a nedaří…

To se Slavií zlínský obrat asi pořádně zamával. V neděli jela do Karlových Varů na led předposledního celku extraligy a měla jasný cíl – bodovat. Jenže v zápase vyhořela, inkasovala šest branek, ve třetí třetině už jen trochu zmírnila debakl a připsala si prohru 2:6.

Její nedělní soupeř se odpoutal ze dna od poslední Mladé Boleslavi a na dvanáctou Slavii ztrácí už jediný bod. Pohled na aktuální tabulku tak není pro svěřence kouče Vladimíra Růžičky moc lichotivý. Předchozí výhry nad Vítkovicemi a v derby se Spartou jsou po dvou porážkách rázem zapomenuty. A slávistické problémy pokračují.

V úterý čeká sešívané cesta do Zlína. Bude to velká výzva, postaví se lídrovi soutěže. A navíc je tu šance na odvetu za páteční porážku v O2 areně, což si moc dobře uvědomují i hráči v kabině. "Chtěli bychom Zlínu oplatit to, že u nás zvítězil. Musíme už prostě začít bodovat a zlepšit naší hru," burcoval po prohře v Karlových Varech obránce Jiří Vašíček.

Zlepšit budou muset slávisté především až příliš propustnou defenzivu, v posledních dvou zápasech inkasovali v normální hrací době deset branek. A v živé paměti mají ještě také nedávný devítigólový debakl doma s Kometou. S tím by ve Zlíně jen těžko mohli pomýšlet na úspěch... Jak si povedou v dohrávce 1. kola? Můžete se jet přesvědčit sami, pokud vyrazíte na výjezd se slávistickým fanklubem. Více informací na www.sesivani.com

Historická bilance Slavia vs. Zlín

Celkem 69 zápasů 21 – 5 – 11 – 5 – 27
Doma   35 zápasů 11 – 2 – 6 – 3 – 13
Venku  34 zápasů 10 – 3 – 5 – 2 – 14

Postavení v tabulce

1.  Zlín   7 – 3 – 2 – 2 37:29 29
12. Slavia 4 – 1 – 2 – 7 40:48 16

Poslední zápasy

K. Vary-Slavia 6:2
Slavia-Zlín 4:5sn
Slavia-Sparta 1:0sn
Vítkovice-Slavia 3:5
Slavia-Kometa 5:9
Zlín-Ml. Boleslav 2:0
Slavia-Zlín 4:5sn
Zlín-Kometa 4:1
Č. Budějovice-Zlín 4:0
Zlín-Vítkovice 4:2

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Růžička 13 bodů (3+10)
Tomáš Svoboda    11 bodů (8+3)
Tomáš Kůrka      11 bodů (7+4)
Petr Leška     13 bodů (3+10)
Bedřich Köhler 10 bodů (8+2)
Petr Čajánek   10 bodů (3+7)

Sestavy v minulém kole

Furch - Kolařík, Kuboš, Šulc, Roth, Vašíček, Krejčík, Špelda - Kůrka, Krenželok, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička, Sklenář - Kalus, Jelínek, Doležal - Micka, Hertl, M. Čermák - Jaškin Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, Veselý - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, Čech
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více