Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. října 2011

Do O2 areny míří extraligový lídr. Po zápase čeká fanoušky autogramiáda

Hokejisté Slavie, kterým se letos na domácím ledě vůbec nedaří, přijede prověřit houževnatý celek z Českých Budějovic. Tamní Mountfield aktuálně vede extraligovou tabulku a naopak se může spolehnout na svoji venkovní formu. Dokáží sešívaní favorita překvapit a obrat ho o body? To zjistíme po zápase, který má úvodní buly naplánováno na nedělní sedmnáctou hodinu. Po utkání se navíc fanouškům bude podepisovat kvarteto červenobílých hráčů.

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: František Výborný, Milan Kupka
Největší úspěchy: Československo: mistr ligy 1951, ČR: 3. místo (1994/95)
Internet: www.hokejcb.cz
Hvězdy týmu: Aleš Kotalík, Jakub Kovář, Milan Gulaš

České Budějovice letos předvádějí skvělý hokej. Před sezonou mezi největší favority extraligy nepatřily, svými výkony a výsledky se tam ale zařadily.

Faktor Kotalík

Výraznou měrou by k tomu měl pomoci Aleš Kotalík, který se vrátil na jih Čech z kanadsko-americké NHL. Po nevydařeném angažmá v Calgary se snažil dvaatřicetiletý českobudějovický odchovanec prosadit do kádru Buffala, kde prožil své nejlepší zámořské roky, ale neuspěl. I když pro něj existuje teoretická šance na návrat, teď odevzdává co nejlepší služby v dresu Mountfieldu.

Zkušený útočník, který odehrál v NHL více než pětistovku zápasů a nastřádal 284 bodů, si v Českých Budějovicích drží slušný průměr téměř bodu na utkání. Kotalík nastupuje v elitní formaci společně s Jiřím Šimánkem a Pavlem Kašpaříkem. Druhý jmenovaný je v letošní sezoně nejproduktivnějším hráčem týmu.

Mountfield venku řádí

V obraně se mohou Jihočeši spolehnout na zkušenosti. František Ptáček, Jan Novák, Slovinec Aleš Kranjc nebo Slovák René Vydarený, kterého nyní nominoval Vladimír Vůjtek do reprezentačního týmu, patří všichni mezi ostřílené třicátníky.

Hráči Mountfieldu nasbírali během šestnácti kol třiatřicet bodů a skvělé výsledky je katapultovaly do čela extraligové tabulky. České Budějovice navíc vyhrály poslední čtyři zápasy na hřištích soupeřů a uspět budou chtít i dnes proti Slavii, které se doma vůbec nedaří.

Utkání se hraje v O2 areně v neděli od 17:00 a po něm je ve fanshopu pro fanoušky připravena autogramiáda Tomáše Kůrky, Petra Kaluse, Jakuba Šulce a Tomáše Hertla.

Postavení v tabulce

 1. Mountfield ČB   16  10 - 1 - 1 - 4    51:36    33
11. Slavia          16   5 - 1 - 2 - 8    43:50    19

Poslední zápasy

Slavia - Ml. Boleslav 0:2
Zlín - Slavia 0:3
K. Vary - Slavia 6:2
Slavia - Zlín 4:5sn
Slavia - Sparta 1:0sn
Třinec - Mountfield ČB 3:6
Mountfield ČB - Ml. Boleslav 4:2
Mountfield ČB - Litvínov 0:3
Ml. Boleslav - Mountfield ČB 2:5
Kladno - Mountfield ČB 1:3

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Růžička   13 bodů (3+10)
Tomáš Svoboda      12 bodů (9+ 3)
Tomáš Kůrka        12 bodů (7+ 5)
Pavel Kašpařík    16 bodů (6+10)
Lukáš Květoň      11 bodů (9+ 2)
Milan Gulaš       11 bodů (5+ 6)

Sestavy v minulém kole

Furch - Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Šulc, Krejčík, Kolařík - Jaškin, Kalus, Čermák, Svoboda, Jelínek, Tomica, Krenželok, Micka, Doležal, Sklenář, Růžička, Kůrka, Hertl Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš, Vráblík - Kotalík, Šimánek, Kašpařík - Gulaš, Langhammer, Podlešák - L. Květoň, Červený, Martynek - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný - Sailer
Autor Václav Baumann, Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více