Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
7. listopadu 2011

Ve Slavii chci odehrát co nejvíce zápasů, říká Miroslav Třetina

Pozorní fanoušci si v zápase proti Plzni jistě všimli hráče s číslem 34 bez jmenovky. Pokud jste nevěděli, kdo tento dres obléká, určitě jste to zjistili v závěru, kdy číslo 34 bylo vyhlášeno nejlepším slávistou v zápase. Tím mužem byl Miroslav Třetina, který loni odehrál za Slavii 16 zápasů v základní části a hlavně 16 zápasů v play-off. Letos ovšem začal sezonu v Ústí nad Labem, kde nasbíral už 9 bodů. Pomoci by chtěl i Slavii.

Miroslave, naposled jste hrál za Slavii v loňském semifinále play-off, jaké jsou vaše pocity po prvním zápase v sezoně za Slavii?
Pocity nejsou nic moc. Chtěl jsem tady klukům pomoct, ale nepovedlo se. Zaslouženě jsme prohráli a body jsme nezískali.

Slavii se v této sezoně zatím nedaří. Čekal jste, že byste se mohl opět vrátit do slávistické sestavy?
Určitě jsem na to myslel. Loni se mi ve Slavii celkem dařilo a chtěl jsem v ní zůstat. Bohužel to nevyšlo, a tak jsem se snažil hrát co nejlépe v Ústí a čekal na šanci. Kdyby přicházely pozvánky častěji, určitě bych se nezlobil.

Miroslav Třetina s číslem 34 na zádech

Jak zatím hodnotíte začátek sezony v Ústí?
Ze začátku jsem se trochu rozkoukával. Moc se mi nedařilo, dlouho jsem měl jediný bod, ale v poslední době jsem chytil lepší formu, začalo mi to tam více padat, tak doufám, že se mi podaří největší formu načasovat na play-off, kdy pro Ústí v podstatě začíná ta pravá sezona.

V extralize bude teď reprezentační pauza, ale v 1. lize není. Budete se připravovat se Slavií nebo se vracíte zpátky do Ústí?
První liga pauzu nemá, takže jedu zpátky. Hned ve středu máme zápas, který bych měl hrát. Jestli se ještě objevím v dresu Slavie, bude záležet hlavně na domluvě klubů, ale doufám, že pokud o mě bude Slavia stát, Ústí mě uvolní. Na střídavém startu jsme domluveni zatím do 31. ledna. Samozřejmě bych rád v extralize odehrál co nejvíce zápasů.

Sezona pro sešívané se zatím nevyvíjí dobře, vy jste do slávistické kabiny vrátil po delší době. Jaká panuje v týmu atmosféra?
Nejhorší by bylo, kdyby tu byla výrazná poraženecká nálada, což naštěstí není. Dneska jsme sice prohráli a nevyšlo nám vůbec nic, ale před zápasem jsme věřili, že vyhrajeme. Já jsem se na kluky těšil, škoda, že to nevyšlo, ale optimismus v kabině určitě zůstane dál!

Čím si vysvětlujete, že tým si proti Plzni vypracoval tak málo šancí a hlavně tak málo střel?
Loni jsme měli hrozně moc střel, skoro všechny soupeře jsme přestříleli, tlačili jsme se do brány. Teď, když se nedaří a body nepřicházejí, tak to sebevědomí na hřišti je asi menší. Všechny puky se odrážejí k soupeři a je to těžké. Musíme odmakat zápas na 120 procent a pak to určitě přijde. Kluci se chytí, ten tým na to určitě má.

Nedaří se zejména doma, kde má Slavia užší hřiště. To vždy byla pro sešívané výhoda...
Je to velký paradox. Na pár zápasech jsem se byl podívat osobně a je to záhada. Možná se na ten tlak na úzkém kluzišti ostatní týmy lépe připravily, hrají jednodušeji, Martin Straka v zápase puky jednoduše vyhazuje, což dřív nebývalo zvykem. Když soupeři neudělají chybu, těžko se dostáváme do šance. Ale věřím, že se to změní. Fyzicky je na tom tým stejně jako v minulé sezoně, takže ten obrat musí přijít!

Miroslave, děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí v Ústí a ať tě zase brzy uvidíme v dresu Slavie!

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více