Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.11.2011

Bez gólu se vyhrát nedá, v Brně kralovali domácí

24. kolo, pondělí 14.11.2011, Kometa Brno - Slavia
Kometa Brno
4:0
1:0, 2:0, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 10. Petrovický (Balej, Pospíšil), 22. Dlouhý (Valach, Malec), 37. Jaroslav Svoboda (Kováčik, Bičánek), 53. Balej (Pospíšil, Petrovický). Rozhodčí: Müllner, Baluška (SR) - Dřinovský, Čech. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. Diváci: 7029.

Sestavy

Kometa Brno

Hovi - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Valach, Malec - T. Pospíšil, Petrovický, Balej - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, R. Dlouhý - Hubáček, V. Němec, Jakub Svoboda - H. Zohorna, Koreis, Jankovič.

Slavia

Furch - Kadlec, Vašíček, Kolařík, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Šulc - P. Jelínek, Krenželok, Tomica - Žejdl, Kůrka, J. Doležal - Jaškin, V. Růžička ml., Sklenář - T. Svoboda, T. Hertl, M. Čermák.

Reprezentační pauza slávistické hokejisty zřejmě nenakopla. Aspoň to naznačuje pondělní předehrávka 24. kola Tipsport extraligy, v níž červenobílí propadli na ledě Komety Brno. Moravané zvítězili jasně 4:0, dva góly inkasoval Růžičkův tým v oslabení. Zápas nabídl hodně kuriózní moment, když už po třech vteřinách musel do kabin forvard Petr Kalus. Jeho jméno omylem vypadlo z druhého, oficiálního zápisu o utkání (na prvním figuroval) a podle regulí tak pro něj duel skončil.

Na zvláštní situaci se přišlo kvůli tomu, že se Kalus dostal záhy po úvodním buly do potyčky a byl vyloučen. Následovala poměrně dlouhá pauza a zjišťování, kde se vlastně stala chyba, i proto byl začátek duelu poměrně vlažný a bez tempa. Jako první se probudila Slavia. Zásluhou Krejčíka se ve čtvrté minutě dostala do zajímavé šance, Hovi se ovšem proti střele stihl včas přesunout.

Aktivita Pražanů pokračovala, do vedení se však možná trochu překvapivě dostali domácí. V desáté minutě se puk dostal po ose Pospíšil - Balej k Róbertu Petrovickému. Nejprve se zdálo, že už prováhal moment pro zakončení, ale zkušený útočník si puk potáhl k levé tyči a kolem Furchova betonu posunul puk do brány - 1:0. Touto situací se mince otočila. Kometa postupně převzala otěže první třetiny a za zmínku stojí především samostatný nájezd Pospíšila, kterého bravurně vychytal Furch. Kometa pak svoji převahu ještě navýšila o dvě přesilové hry, které sice nebyly proměněny, čas Brna však ještě přišel.

Do druhé třetiny nastoupila Slavia správným způsobem, tedy aktivitou. Zdálo se, že by mohla rychle srovnat krok, stejně rychle ale vzaly naděje za své. Ve 22. minutě předvedl parádní akci Radek Dlouhý. O mantinel si ve středním pásmu obhodil Šulce a následně vymetl šibenici Furchovy svatyně - 2:0. Do zápasu se ale Slavia mohla brzy vrátit, nabídkou ovšem pohrdla.

Ve 27. minutě dostala možnost hrát dvojnásobnou přesilovou hru, jenže vyprodukovala pouze dvě nepříliš nebezpečné střely na bránu. To Kometa si s početní výhodou poradit dokázala. Jaroslav Svoboda zabral místo na vrcholu pravého kruhu a pak spíše nahozením než střelou překonal Furcha nad betonem – 3:0.

Sešívaní zaznamenali za čtyřicet minut pouhých deset střel, zato ve třetí části jich vyslali sedm. Situaci to ale nezachránilo. Tomica trefil z mezikruží jen beton Hoviho a Pražané nevyužili své velké šance ani v další přesilovce pět na tři.

Absolutní konečnou pak vystavil Růžičkovu výběru navrátilec v domácím dresu Jozef Balej, který bombou pod břevno v přesilovce oslavil vydařený comeback - 4:0. Slavia se snažila alespoň o čestný úspěch, poměrně neviditelný Kůrka však ožil příliš pozdě a nechytla se ani jedna z jeho šancí.

Ohlasy trenérů
Lubomír Oslizlo (Kometa Brno): Začátek byl z naší strany dost nepřesný, vázly přihrávky. Postupně se hra zlepšila, dobře jsme bránili. Důležité bylo, že jsme ve druhé třetině ubránili více než devadesátisekundové oslabení ve třech. O tom, že by po reprezentačních povinnostech nenastoupil Hubáček, jsme vůbec neuvažovali. Podkonický se dnes nevešel do kádru a chyběl i Erat, který má poraněný obličej.

Jiří Čelanský (Slavia Praha): Hodnocení našeho výkonu nemůže být pozitivní. Chyběl nám po omylu v zápisu Kalus. Nevstřelili jsme ani branku, nejsme schopni skórovat ani z vyložených šancí. Projevilo se to v přesilovkách pět na tři. Bez vstřeleného gólu se nedá vyhrát. Už to zřejmě mají hráči v hlavách. Ani v nejvyloženějších šancích nejsme schopni kotouč dotlačit do branky.

Autor OH, Zdeněk Plánka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více