Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. listopadu 2011

Vladimír Růžička: Dlouhodobá smlouva? Na začátku prosince bude jasno

Tým Slavie neprožívá zrovna idylickou sezonu, kouč a generální manažer klubu Vladimír Růžička ale chuť do práce neztrácí. Současnou krizi bere jako ohromnou výzvu, aby vrátil mužstvo zpět na výslunní. Jeho odchod do zahraničí tak nepřichází v úvahu.

Růžičku prakticky neustále bombardují nabídky z KHL, ikona českého hokeje ale dosud všechny odmítla. A zdá se, že podpis dlouhodobé smlouvy ve Slavii je jen otázkou několika příštích dní. "Během listopadu se to nejspíš definitivně vyřeší a na začátku prosince si řekneme, co a jak. Tam už bude jasno," tvrdí uznávaný kouč.

I když se jeho týmu momentálně nevede a chybí na příčkách zajišťujících aspoň předkolo play-off, Růžička ani na okamžik nepomýšlí na to, že by zamířil za lepším. "Všichni vědí, jak moc je pro mě Slavia srdeční záležitostí. Teď, když se nedaří, určitě neudělám to, abych ji opustil. To nepřichází v úvahu," říká rezolutně.

Obsáhlý rozhovor s šéfem Slavie najdete ZDE.

Dosud sbíral se Slavií hlavně úspěchy, v aktuálním ročníku je však mužstvo často kritizované. Pro kapitána olympijských vítězů z Nagana to znamená o to větší motivaci. "Pro mě je tahle situace něco nového a musím se tím prosekat. Není to jen o tom, že slavíte úspěchy a plácáte se po ramenou, teď se prostě nedaří. Já jsem na to připravený a hodně mě to hecuje. Jsem tu od toho, abych klubu pomohl. A udělám pro to všechno!" slibuje Růžíčka.

Je přesvědčen, že mladé hráče ze současného kádru čeká světlá budoucnost. "Nemáme hvězdný tým, zato disponujeme řadou ohromných talentů. Chci si je vychovat, jednou to tu potáhnou," věří muž, který v létě čelil eminentnímu zájmu ruského Avangardu Omsk. Šéfové klubu ze Sibiře mu nabízeli pohádkové peníze i pravomoci, Vladimír Růžička ale odolal a už jedenáctým rokem stojí na střídačce červenobílých.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více