Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. listopadu 2011

Na Zlatou helmu to stačit nebude, smál se Krenželok po krásném gólu

Byl to bezesporu nejhezčí okamžik nedělního zápasu. Běžela 15. minuta, když se na levé straně ujal puku slávistický útočník Lukáš Krenželok, stylem alá Jágr objel soupeřovu klec a pak přesnou ránou z pravého kruhu propálil vše před sebou. V tu chvíli vedla Slavia nad Vítkovicemi už 2:0 a neomylně směřovala ke třem bodům. “Docela hezký gól, ale Zlatou helmu určitě nevyhraju. Mé akce se tam nedávají,“ žertoval šťastný střelec.

K hokejové parádě přitom vůbec nemuselo dojít. Když začal být Krenželok atakován, plánoval nahrát obránci na modrou. "Dojížděl mě protihráč, tak jsem chtěl hodit kotouč na beka. Ale jak do mě strčil, puk mi trochu ujel a já pokračoval v akci. Pak jsem zkusil prudce vypálit, naštěstí to tam spadlo," poznamenal důrazný útočník.

Nejen na něm byla v neděli vidět velká úleva. Červenobílí totiž doma konečně vyhráli za tři body, když porazili houževnaté Vítkovice 4:2 a od desátého místa je nyní dělí jen dva body. "Zezačátku jsme opět hráli špatně. Vítkovice měly šance a někdo z nich jel i sám na bránu, tam nás fantasticky zachránil Kopr. Pak už to však bylo dobré. Nedávali jsme jim lacino puky a přišly i góly, to se pak hraje mnohem lépe," kvitoval Krenželok.

Slavia zvítězila doma teprve počtvrté v sezoně, všechny body brala v O2 areně dokonce jen v prvním kole. Od té doby uplynuly přes dva měsíce. "Všechny nás těší, že jsme tu neúspěšnou šňůru konečně utnuli. Bylo to týmové vítězství. Každý z nás chtěl chtěl hrozně moc uspět a šli jsme tomu naproti. Prostě nám to tentokrát sedlo," oddechl si.

Dobře ví, že jeho tým ještě zdaleka nemá vyhráno, zdá se ale, že z nejhoršího je venku. "Hlavně se v tom nesmíme začít utápět. Na nezdary se snažíme zapomenout, je potřeba se co nejrychleji zvednout a nahecovat se. Musíme stoupat směrem vzhůru. Teď přišly nějaké posily, tak se snad se naše výkony zvednou," věří osmadvacetiletý hokejista.

Lukáš Krenželok krásné góly umí. Podívejte se, jak v předkole letošního play-off sestřelil Karlovy Vary:

Autor OH
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více