Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. listopadu 2011

Miroslav Kopřiva: V naší situaci je bod ztráta

Hokejisté pražské Slavie předvedli v úterním derby se Spartou hodně bojovný výkon, na více než bod to však nestačilo. Gólman Miroslav Kopřiva je ovšem přesvědčen, že se výkony týmu začínají obracet k lepšímu. "Hlavně to ale musíme potvrdit v domácích zápasech, kde se nám moc nedaří," nabádá své parťáky.

Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky i nadále zůstávají za příčkami mimo play-off, jejich hra se ale s příchodem nových hráčů zlepšuje. V minulém kole porazili doma Vítkovice 4:2, v úterý se zase srdnatě prali v Holešovicích. Lídrovi soutěže podlehli až 1:2 po nájezdech.

"Konečně už začínáme hrát svoji hru, kterou chceme. Spartu jsme dostávali pod tlak, ale příště si musíme vytvořit více šancí, a především těch vyložených. Ve druhé třetině jsme měli třináct střel, ale nebyly zase tak razantní. Možná to chce ještě více důrazu," prohlásil Kopřiva.

V derby patřil k nejlepším hráčům hostů. Ze hry ho překonal pouze Troy Milam, v nájezdech skóroval jako jediný Michal Broš. "Ten bod jsme si odsud zasloužili. Obě mužstva předváděla hezký hokej, jen Sparta to na konci trochu betonovala, což se jí nevyplatilo. Remíza ale byla spravedlivá.," řekl zkušený brankář.

Dobře ví, že Slavia by ale potřebovala hlavně vyhrávat. "V naší situaci je bod samozřejmě ztráta. Ale musíme mít pokoru k soupeři a být rádi za každý bod, který přijde. Sparta vede extraligu, je to silné mužstvo. Ale bylo by samozřejmě lepší mít body tři, snadněji bychom se vyškrábali na ta místa před námi," konstatoval gólman, jenž se dostává do tempa po několikatýdenní pauze zaviněné pochroumaným kotníkem.

Na led se vrátil teprve v nedělním utkání s Vítkovicemi. "Ale cítím se dobře, natrénováno mám. Už mě nebolí ani ten kotník, chytám v pohodě," podotknul Kopřiva a pochválil diváky, kterých se na tribuny vměstnalo téměř jedenáct tisíc. "Atmosféra byla opravdu skvělá. Oba tábory udělaly zápasu moc pěknou kulisu, chytalo se mi v tom výborně. Patří jim velký dík," ocenila opora Slavie.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více