Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
8. prosince 2011

Reprezentační debutant Krejčík: Nominace mi vyrazila dech

Minimálně dvojnásobné zastoupení bude mít Slavia na blížícím se turnaji Channel One Cup, který je druhým dílem podniku Euro Hockey Tour v sezoně. Kromě Michala Vondrky, jenž do poslední chvíle bojoval o účast na letošním mistrovství světa na Slovensku, byl vůbec poprvé povolán do zbraně mladý zadák Jakub Krejčík, mezi náhradníky jsou Lukáš Krenželok s Vladimírem Rothem. "Moc se těším, je to pro mě výzva," říká novic Krejčík.

Jakube, předně pořádná gratulace. Kdy poprvé jste se o nominaci dozvěděl?
Děkuji. Dozvěděl jsem se o ní po středečním tréninku. Měl jsem nějaké náznaky, že by to mohlo vyjít, tak jsme s klukama hned šli na internet a hledali nominaci. Když jsem viděl, že tam fakt jsem, hodně mě to překvapilo.

Ale indicie jste tedy měl?
No, volali mi ze svazu, abych jim odevzdal pas kvůli vízu. Věděl jsem, že moje jméno figuruje v širší nominaci, ale stejně jsem s tím moc nepočítal. Když si vezmete, jaký je v nároďáku přetlak... Abych pravdu řekl, vyrazilo mi to dech, že jsem se tam dostal právě já.

"Jakub Krejčík měl loni výbornou sezonu, do ligy nastoupil obdivuhodně. I letos podává velmi dobré výkony, mezi jeho přednosti patří bruslení, vyvezení kotouče a rozehrávka. Je potřeba zabudovávat do týmu nové hráče, tak jsme mu dali šanci."

Trenér reprezentace Alois Hadamczik

Jak reagovali vaši spoluhráči?
Smáli se a samozřejmě mi gratulovali.

Ptát se, jestli je to váš dosavadní hokejový vrchol, je asi zbytečné.
Určitě. Doposud jsem jako vrchol stavěl to, že jsem se vůbec dostal do extraligy. Tohle je ještě mnohem víc.

Budete před svým prvním reprezentačním srazem nervózní?
Myslím, že jo. Přece jen je to něco, co jsem ještě nezažil. Budu se to snažit využít ve svůj prospěch a předvést co nejlepší možné výkony. Snad to vyjde!

Jakub Krejčík při utkání se Zlínem

Říkal vám už trenér Hadamczik, kolik byste toho měl na turnaji odehrát?
Neříkal, já jsem s panem Hadamczikem ještě vůbec nepřišel do kontaktu. Takže uvidíme.

Oslavíte svou nominaci?
S rodinou a přítelkyní zajdeme na dobrou večeři, ale to bude asi všechno. Slavit třeba budeme až po turnaji, záleží, jak to dopadne. Aby vůbec bylo co slavit (usmívá se).

Ještě před Channel One Cupem vás čekají extraligové zápasy s Českými Budějovicemi a v Litvínově. Bude těžké udržet koncentraci, když víte, co vás za pár dní čeká?
Nebude. Jasnou prioritou je pro mě Slavia, reprezentace je spíš taková třešnička na dortu. V těch nadcházejících dvou utkáních potřebujeme získat nějaké body, každý se musíme na sto procent soustředit. Kdyby to taky nebylo, trenér Růžička to okamžitě pozná. Něco takového si nesmím ani dovolit.

Slávisté při návštěvě zoo (Krejčík druhý zleva)

Mimochodem, vaše kariéra stoupá vzhůru vskutku závratným tempem. Loni skvělý start v týmu Slavie, teď přišla pozvánka do reprezentace. Máte na tak raketový vzestup nějaký recept?
Já vůbec nevím, mě samotného překvapuje, že jde všechno takhle rychle. Kdyby mi to někdo před rokem, abych se mu trochu vysmál do tváře. Je to fakt krásný. Ale recept na to určitě nemám, to vůbec (směje se).

Jaké jsou vlastně vaše cíle do budoucna? Sníte o odchodu do zahraničí?
Takhle nad tím nepřemýšlím. Smlouvu mám na Slavii a ta je pro mě nejdůležitější. Nějaké sny samozřejmě mám, ale to teď není na pořadu dne.

A když byste si měl někdy vybrat mezi Ruskem a NHL, co byste zvolil?
Každý kluk touží zahrát si v NHL. I já bych si ji chtěl někdy zkusit, ale je to spíš takový hodně velký sen...

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více