Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
12. prosince 2011

V nominaci na MS juniorů figurují hned tři slávisté

Na pondělní tiskové konferenci v Praze zveřejnil trenér české reprezentace Miroslav Přerost nominaci na blížící se světový šampionát v Kanadě. Mezi sedmaadvaceti jmény figurují také zástupci Slavie, konkrétně obránce Daniel Krejčí a útočníci Tomáš Hertl s Dmitrijem Jaškinem. Zatím však není úplně jisté, že se všichni tři turnaje skutečně zúčastní. Čtyři hráči totiž budou těsně před mistrovstvím ze seznamu vyškrtnuti.

Zvlášť u Tomáše Hertla byla situace ohledně nominace komplikovaná, neboť před necelým měsícem utrpěl fluktuaci ramene a jeho start na šampionátu byl tedy v ohrožení. I díky vstřícnému postoji trenéra Slavie Vladimíra Růžičky ale všechno dobře dopadlo.

"Tomáš měl nějaké problémy, ale nyní je v podstatě zcela zdráv. Kdyby nejel na mistrovství, ve Slavii by už hrál. Trenér Vláďa Růžička ale řekl, že než by riskoval jeho další zranění, podrží ho, aby byl pro šampionát zcela fit. Tak zněla naše dohoda," poznamenal Přerost.

A vyjádřil se také k nominaci Jaškina, jehož forma nyní mírně stagnuje. "Loni měl skvělý rok, pak se zranil a letos už to tak dobré není. Ale znám jeho kvality a vím, co od něj můžu čekat. Jeho předností je silová důrazná hra, navíc věřím, že pro něj turnaj bude oživením. Třeba bude mít o to větší motivaci dokázat, že ta sezona pro něj může být jiná, než zatím je. Svým stylem hry se na mistrovství určitě může prosadit a týmu hodně pomoci," řekl trenér juniorské reprezentace.

Mistrovství "U-20" se uskuteční od 26. prosince do 6. ledna. Základní skupinu absolvují Češi v Edmontonu, následné play-off či bitvy o udržení v Calgary. Za Atlantik odletí už tuto sobotu 17. prosince a v Lethbridge rozbíjí přípravný kemp. Během něj absolvují dvě přípravné zápasy (s Lotyšskem a Ruskem) a den před Štědrým dnem se realizační tým rozhodne, kteří dva útočníci a obránci se na finální soupisku nakonec nevejdou.

Ti se vrátí zpátky ke svým klubům, ostatní se mohou těšit na bouřlivou atmosféru šampionátu. Ve skupině se čeští mladíci utkají postupně s Dánskem, Kanadou, USA a Finskem, přímo do semifinále postupuje pouze vítěz, druhý a třetí tým čeká čtvrtfinálová fáze turnaje.

Nominace na MS hokejistů do 20 let v Kanadě:

Brankáři: Petr Mrázek (Ottawa 67´), Libor Kašík (Zlín/Olomouc), Tomáš Král (Oulu).

Obránci: David Musil (Vancouver Giants), Petr Zámorský (Zlín), Filip Pavlík (Třinec/Ústí), Bohumil Jank (Poprad), Marek Hrbas (Kamloops), Jiří Říha (Liberec/Benátky), DANIEL KREJČÍ (SLAVIA), Vojtěch Mozík (Mladá Boleslav), Tomáš Bartejs (Chomutov).

Útočníci: Daniel Přibyl (Sparta), Petr Holík (Zlín), Petr Straka, Jakub Culek (oba Rimouski), Martin Frk (Halifax), TOMÁŠ HERTL, DMITRIJ JAŠKIN (oba SLAVIA), Tomáš Filippi (Bale-Comeau), Dominik Uher (Spokane), Jiří Sekáč (Poprad), Tomáš Hyka (Gatineau), Lukáš Sedlák (Chicoutimi), Michal Švihálek (České Budějovice), Tomáš Nosek (Pardubice), Radek Faksa (Kitchener).

Autor OH
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video