Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. prosince 2011

V pauze trénovali slávisté hlavně střední pásmo, tým opustil Sim

V reprezentační přestávce sešívaní nezaháleli a pilně trénovali. „Jsme v těžké situaci, ale víme, o co hrajeme. Musíme se z toho dostat tak, že budeme hrát jednoduchý přímočarý hokej,“ říká Vladimír Růžička, který svým svěřencům naordinoval během týdne především trénink středního pásma.

„Kromě toho jsme se soustředili také na obranou hru, kde máme rovněž dost nedostatků, a věnovali jsme se i koncovce,“ popisoval šéf slávistické střídačky. Slávisté se nyní krčí na dvanácté příčce z pouhými třiatřiceti body. Do konce sezony zbývá 22 kol, v nichž by měli slávisté uhrát alespoň 40 bodů. V posledních pěti sezonách totiž nikdy nestačilo na desáté místo méně než 71 bodů.

Paralelu k letošnímu postavení červenobílých v tabulce můžeme najít v loňské sezoně, kdy měli po třiceti kolech stejný počet bodů jako Slavia dvě mužstva – Sparta a Plzeň. Zatímco pražský rival se do play-off neprobojoval, Plzeň stíhací jízdu zvládla. Který osud letos potká Slavii?

Důležitý budě nyní každý zápas. První hrají slávisté v úterý proti Třinci, k dispozici už nebudou mít kanadského útočníka Jonathana Sima, kterému skončilo měsíční hostování. „Vzali jsme si ho, protože jsme chtěli něco zlomit. Myslím si, že mu vyšlo velice dobře první utkání, ale pak už to bylo takové střídavé a nehrál tak, jak bychom si představovali. Ale na trénincích pracoval velmi dobře,“ zhodnotil angažmá zkušeného hráče Růžička.

Tomu chyběla v tréninku dvojice reprezentantů Krejčík, Vondrka, ale problémy měli i další hráči. „Honza Alinč bral antibiotika, Tonda Dušek měl zase nějaký vážnější zánět v zubech. Uprostřed týdne se k nim navíc přidal Jirka Doležal, který měl lehký otřes mozku. Ale v úterý už by měli být všichni v pořádku,“ potvrdil kouč.

Čtrnáct dní bude ovšem týmu chybět Tomáš Hertl, který už se sice vyléčil ze zranění, ale nyní odjel společně s dalšími dvěma slávisty Dmitrijem Jaškinem a Danielem Krejčím do Kanady na mistrovství světa hráčů do dvaceti let.

Co se týká nových posil, toto téma není zatím na pořadu dne, jednání s Kanaďany totiž zatím ztroskotala. „V hledáčku jsme měli tři hráče, byli jsme blízko podpisu Collinse z Norimberka, ale to nakonec nedopadlo. A pak jsme jednali o dalších dvou hráčích, co hrají v zámoří, ale ti se nakonec dostali zpět do kádru, takže z toho zatím taky sešlo,“ přiblížil Růžička.

„Není to jednoduché sehnat hráče, nemáme zájem o někoho, kdo půl sezony někde nehrál a čeká, až ho někdo vezme. Když už budeme chtít někoho přivést tak to musí být kvalitní hokejista,“ zakončil trenér Slavie.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více