Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. prosince 2011

Tomáš Kůrka: Góly na konci třetin jsou spíš náhodou

Sešívaným vstup do zápasového tempa po reprezentační přestávce vyšel vskutku na jedničku. Dvě využité přesilové hry a zodpovědný přístup k obranné činnosti nedovolil Třinci v O2 areně bodovat. „V situaci, v jaké jsme, jsou to nesmírně důležité body,“ říká útočník Tomáš Kůrka, nejlepší hráč Slavie, v pozápasovém rozhovoru.

Relativně dobrá produktivita, pevná obrana i využité přesilovky. Utkání s Třincem mohlo sešívané jen těšit. „Sice bylo vidět, že jsme dlouho nehráli. Byl to zvláštní hokej, ale podstatnější jsou tři body. Zvlášť v situaci, v jaké jsme, a po výhře Mladé Boleslavi jsou velmi cenné,“ komentuje situaci na dně tabulky.

Sešívaní nastoupili do prvního utkání po reprezentační přestávce. Ta hráčům pomohla vyrovnat se s psychikou. „Předtím jsme se vůbec nemohli chytit, hokejově to také nebyla žádná sláva. Neříkám, že dnes naše hra byla perfektní, ale hráli jsme zodpovědně dozadu a využili dvě přesilové hry,“ říká.

Když už to vypadalo, že první třetina utkání skončí nerozhodně, udeřil právě tři vteřiny před sirénou Tomáš Kůrka a otevřel skóre utkání. „Jestli to bylo o štěstí, nebo ne, to nevím. Ale určitě je dobré, že jsme dali první branku my. Pomáhá nám to především po psychické stránce a tento gól nás nastartoval,“ komentuje svůj gól.

Slávisté dali ještě jeden gól těsně před sirénou. Dvacet tři sekund před koncem druhého dějství se prosadil Micka. „Že padly takhle na konci dvě branky? Nemá cenu v tom hledat nic jiného než náhodu,“ myslí si. Tato branka byla zároveň rozhodující a zajistila Slavii vedení 3:1.

Slávisté vstřelili dvě branky v přesilových hrách, které se jí však celkově daří. V úspěšnosti jejich využití jsou pátí v extralize. „Je to velmi pozitivní. Navíc jsme hráli zodpovědně do obrany, takže Třinec se proti nám těžko prosazoval,“ hodnotí.

Situace na spodních příčkách tabulky doznala změn. Z posledního místa míří vzhůru Mladá Boleslav, kterou na pozici nejhoršího celku extraligy střídají Karlovy Vary. Slávisté si sice v tabulce nepolepšili, výhra jim ale pomohla v udržení kontaktu s elitní desítkou.

Už ve čtvrtek zamíří Slavia na led Plzně, která v pevnosti jménem ČEZ Arena padla pouze třikrát, z toho dvakrát až po nájezdech. „Naším cílem je dostat se do první desítky a to, myslím si, je stále reálný cíl. Jedeme tam uhrát body, přestože to nebude jednoduché,“ vzhlíží k následujícímu utkání Slavie.

Místo nadcházejících vánočních svátků by Kůrka uvítal raději zápasové tempo. „Vánoce vůbec neřeším. Abych pravdu řekl, kdybych neměl dcerku, ani bych je neslavil - dal bych si hotdog a šel spát. Raději bych hrál zápasy,“ uzavírá rozhovor.

Autor Jan Salajka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více