Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
24. prosince 2011

Miroslav Kopřiva si Vánoce bez kapra nedokáže představit, sháněl ho i v Americe

Hokejové zbraně na chvíli utichly a nastal čas vánoční pohody, kterou si plnými doušky užívá také brankář Slavie Miroslav Kopřiva. Tomu se na jaře narodil syn Mireček, a tak jsou svátky u Kopřivů o to veselejší. "Určitě bude díky němu pod stromečkem mnohem víc dárků než obyčejně. Snad mu žádný nerozbalím, když se jmenujeme stejně," usmála se opora Slavie.

"Samozřejmě jsem se na Vánoce hodně těšil, už jen kvůli malýmu. I když on z toho asi ještě moc mít nebude, protože mu není ani rok, ale tak snad ho ten program nějak zaujme," podotknul Kopřiva s tím, že kvůli synkovi proběhne na Štědrý den všechno o něco dřív. "Malej má svůj zaběhnutý režim, takže večeři a rozbalování dárků posuneme směrem dopředu. Vánoční atmosféru ale stejně budeme nasávat už od rána," má jasno.

Jak tomu bývá u většiny hráčů, i Kopřiva přenechal většinu vánočních příprav manželce Kristýně. "Musím se přiznat, že prakticky všechny ty věci okolo jsem nechal na ní. Adventní věnce, purpury a dárky obstarávala ona. Vybírala i stromeček, který je letos hodně veliký, skoro se nám nevešel do auta," prozradil zkušený gólman.

Co koupit své drahé polovičce, věděl už dlouho, pro dárek si však šel do obchodu teprve před pár dny. "Já jsem na tohle trošku lajdák a často to nechávám na poslední chvíli. Někdy jsem kupoval dárek na Štědrý den, kdy už je člověk vyloženě pod tlakem a ví, že něco koupit prostě musí. Ale letos jsem to takhle daleko zajít nenechal. Celou sobotu jsem chtěl být doma s rodinou," řekl Kopřiva.

Že by přes Vánoce přibral, prý příliš nehrozí. "Nebojím se toho, na sladký obecně moc nejsem. Cukroví samozřejmě ochutnám, ale že bych se jím nějak ládoval, to určitě ne," rozesmál se. Bez čeho se naopak neobejde, je štědrovečerní kapřík. "Ten na našem stole chybět prostě nemůže! A platilo to i v době, kdy jsme byli přes svátky v Americe. Tehdy jsme marně sháněli kapra v českých obchodech, aspoň jsme však získali trochu jinou rybu. Takže nakonec taky dobrý," zavzpomínal si gólman, jenž v letech 2005 až 2007 působil v klubech Houston Aeros, Austin Ice Bats a Texas Wildcatters.

"Štědrý den jsme s Kristýnkou oslavili v Houstonu hned dvakrát. Koupili jsme si umělý stromeček, sháněli ty ryby a bramborový salát, nakonec to bylo docela hezké. V televizi nám hrály české pohádky na DVD, takže vánoční atmosféra tomu nechyběla. Tedy až na těch 25 stupňů venku," pousmál se "Kopr" na závěr.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více