Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. ledna 2012

Potřebovali bychom na konci velké štěstí, ví Jan Alinč

Naprosté ticho v kabině sešívaných jen ilustrovalo důležitost zápasu, který Slavia nezvládla, a od poslední pozice ji tak dělí pouhý bod. „Nebylo to z naší strany dobré utkání,“ přiznává zkušený útočník Jan Alinč.

Důvodů, proč utkání vyhrát, měla Slavia několik. Od udržení těsného kontaktu s desítkou, po větší herní pohodu. „Potřebovali jsme vyhrát, ale nebylo to z naší strany dobré utkání. Přesilové hry, které nám soupeř nabídl, zůstaly nevyužité. Šance jsme měli také, ale nezužitkovali jsme je, a proto jsme prohráli,“ lituje útočník Jan Alinč.

Právě on měl v poslední třetině velkou příležitost, jak strhnout vedení na stranu sešívaných. Vondrka přihrával k druhé tyči, kde měl Alinč možnost dorážky do prázdné branky. „Ono to nebylo tak jednoduché. Samozřejmě, nahrávka to byla krásná, ale viděl jsem puk na poslední chvíli a byl na mě příliš prudký. Proto jsem to trefoval až za tyčkou,“ vysvětluje situaci. „Nicméně měl jsem to proměnit,“ posléze připouští.

V závěru utkání Slavia po brance Michala Vondrky, který sklepl odražený kotouč za brankovou čáru, probudila své poslední naděje. „Potřebovali bychom hodně velké štěstí, abychom s tím ještě něco udělali. Nejde výsledek zachraňovat na poslední chvíli, musíme hrát celý zápas,“ říká. Hosté posléze při powerplay sešívaných už jen zpečetili své vítězství.

Elitní desítka se tak červenobílým opět o něco více vzdaluje. „Nepřemýšlím o takových věcech. Přemýšlím, abychom vyhráli následující utkání a dostali se do herní pohody. V té zatím nejsme,“ uvádí v časech těžkých. Slavii ještě čeká velká porce zápasů, ale cesta do elitní desítky si žádá tvrdý boj.

Autor Jan Salajka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více