Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
5. ledna 2012

Další bitva o naději čeká Slavii na ledě Bílých Tygrů

Situace začíná být kritická, ne však ztracená. Slavii se sice začíná každou prohrou postup do play off vzdalovat, ale pořád je naděje. O tu budou sešívaní hrát také v pátek na ledě Bílých Tygrů v utkání 36. kola Tipsport extraligy. Zápas začíná od 18:30, slávistický fanklub pořádá do Liberce autobusový výjezd.

Náš soupeř - Bílí Tygři Liberec

Klub založen: 1956
Trenéři: Jiří Kalous a Filip Pešán
Největší úspěchy: 3. místo (2004/05, 2006/07)
Internet: www.hcbilitygri.cz
Hvězdy týmu: Petr Nedvěd, Jaroslav Kudrna, Milan Bartovič

Ze slávistické kabiny

Slavia se na přelomu roku protrápila ke dvěma prohrám na domácím ledě a zabředla do ještě větších problémů. Týmu se stále nedaří udělat vítěznou šňůru, což je jediná šance posunout se tabulkou vzhůru. Vidina play off se každou ztrátou začíná povážlivě vzdalovat. Plánovaná stíhací jízda se zatím nekoná, na desáté Vítkovice ztrácí Slavia aktuálně osm bodů, úřadující vicemistr má navíc dva zápasy k dobru.

Nejen o play off ale bojují slávisté, může být ještě hůř. Po poslední porážce v úterní dohrávce 28. kola s karlovarskou Energií se přiblížili úplnému dnu tabulky. Právě Karlovy Vary a poslední Mladá Boleslav dohánějí Slavii, jsou za ní už jen o jediný bod. I to by mělo vyburcovat tým k maximálnímu nasazení a výkonu na ledě Liberce.

"Musíme začít hrát stejně jako v play off a zkusit to zlomit, potřebujeme bodovat v každém zápase. Ale to si říkáme už dlouho a nedaří se nám to," přiznává útočník Jiří Doležal. Cestu do vyřazovací části slávistická kabina nevzdává, je však na čase přeměnit slova v činy na ledě. "Vždycky je nějaká naděje. Prostě musíme bojovat, co to jde, každý bod je pro nás cenný," dodává.

Jak to vypadá u soupeře

Bílí Tygři vstoupili do sezony výborně, dlouho se drželi na špici tabulky. Tým táhnul famózními výkony kapitán a čtyřicetiletý matador Petr Nedvěd. Jenže poté jakoby se liberecká mašina zasekla a na celek kouče Jiřího Kalouse, který dlouhá léta stál na slávistické střídačce s Vladimírem Růžičkou, padla krize.

Následoval sešup tabulkou, která však nebyl díky získaným bodům z úvodu sezony tak razantní, aktuálně jsou Liberečtí na šestém místě. V posledním zápase se mohli Bílí Tygři po delší době radovat z vítězství, vydřeným triumfem 2:1 v prodloužení v Mladé Boleslavi ukončili černou sérii osmi proher v řadě. Na severu Čech doufají, že je to vrátí zpět do starých kolejí a výsledková mizérie je minulostí.

"Snad zas půjdeme nahoru jak psychicky, tak herně a tím pádem i bodově. Ty dva body jsou pro nás zlaté, hodně jsme se v poslední době trápili," řekl klubovému webu útočník Milan Bartovič, autor obou branek v Mladé Boleslavi. "Tyhle deky se špatně definují. Prostě to na vás padne a jde jenom o to se z toho vyhrabat. My jsme si to tenkrát vybrali v poněkud extrémní podobě, ale snad už je to vážně za námi," vzkázal slovenský forvard před páteční bitvou se Slavií.

Vzájemné zápasy v sezoně

Slavia má v sezoně s Libercem zatím negativní bilanci, oba zápasy prohrála. Nejprve na severu Čech padla 3:4 po nájezdech, v odvetě v O2 areně podlehla Bílým Tygrům 1:3. Vítěznou branku tehdy vstřelil útočník Antonín Dušek, jenž poté hostoval ve Slavii. Nyní už je ale zpět pod Ještědem a nastoupí znovu proti sešívaným.

S fanklubem do Liberce

Fanklub organizuje na zápas do Liberce autobusový výjezd. Více informací na www.sesivani.com

Historická bilance Slavia vs. Liberec

Celkem 38 zápasů  12 – 5 – 1 – 2 – 18
Doma   19 zápasů   6 – 3 – 1 – 1 – 8
Venku  19 zápasů   6 – 2 – 0 – 1 – 10

Play off
2004/05 - čtvrtfinále  3:4
2007/08 - semifinále   4:3
2010/11 - čtvrtfinále  4:3

Postavení v tabulce

6.  Liberec     35   12 - 9 - 1 - 13   86:87   55
12. Slavia      35   10 - 2 - 5 - 18   83:113  39

Doma
8.  Liberec     18    5 - 7 - 1 - 5    45:41   30
Venku
8.  Slavia      16    5 - 0 - 4 - 7    42:52   19

Poslední zápasy

Slavia-K. Vary 2:4
Slavia-Pardubice 2:6
Slavia-Kladno 3:1
Plzeň-Slavia 4:3
Slavia-Třinec 3:1
Ml. Boleslav-Liberec 1:2p
Liberec-Č. Budějovice 1:3
Zlín-Liberec 5:3
Liberec-Kometa 1:3
K. Vary-Liberec 4:1

Nejproduktivnější hráči

Tomáš Pospíšil    21 bodů (9+12)
Vladimír Růžička  20 bodů (8+12)
Tomáš Kůrka       18 bodů (11+7)
Tomáš Hertl       15 bodů (9+6)
Petr Kadlec       13 bodů (4+9)

Petr Nedvěd       34 bodů (13+21)
Milan Bartovič    21 bodů (11+10)
Michal Bárta      17 bodů (12+5)
Jaroslav Kudrna   15 bodů (6+9)
Marek Trončinský  15 bodů (5+10)

Sestavy v minulém kole

Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík, Šulc - Kůrka, Alinč, Vondrka - Micka, Krenželok, Kalus - Jelínek, V. Růžička ml., Tomica - Žejdl, Sklenář, Doležal Pinc - Trončinský, Výtisk, Moravec, Holub, Čakajík, Ulrych, Štich - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Urban, Vak, Vantuch - Bartovič, Bulíř, L. Krejčík - Špaček, Bortňák, Víšek - Kica
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více