Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.1.2012

Slávisty v Liberci položil Nedvědův hattrick

36. kolo, pátek 6.1.2012, Liberec - Slavia
Liberec
4:1
1:0, 1:1, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 2. Nedvěd (Trončinský), 26. Nedvěd (Trončinský, Dušek), 55. Nedvěd (Čakajík), 56. Kica (Urban, Čakajík) – 22. Krenželok (Kalus, Micka). Rozhodčí: Homola, Šír – Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:0. Diváci: 5 911. Střely na branku: 37:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Sestavy

Liberec

Pinc – Čakajík, Výtisk, Moravec, Trončinský, Ulrych, Holub, Štich – Dušek, Nedvěd, Kudrna – L. Krejčík, Bulíř, Bartovič – Kica, Vak, Vantuch – Víšek, T. Urban, Špaček – Bárta

Slavia

Furch – Dresler, Kadlec, Kuboš, Roth, Valach, J. Krejčík, Kolařík – Vondrka, Alinč, Kůrka – Tomica, V. Růžička ml., Pospíšil – Micka, Krenželok, Kalus – Sklenář, Doležal, Jelínek

Hokejisté Slavie nevybředli z výsledkové krize a i z ledu Bílých Tygrů odjeli s prázdnou. Postaral se o to především kapitán Liberce Petr Nedvěd, jenž do Furchovy branky nasázel hattrick. Jediný úspěch sešívané družiny zaznamenal Lukáš Krenželok.

Utkání mezi domácím Libercem a Slavií začalo lépe pro Severočechy, kteří šli ve druhé minutě do vedení. Na trestnou putoval hostující Kalus a přesilovou hru využil střelou do horního růžku kapitán Bílých Tygrů Petr Nedvěd, jenž se trefil podruhé od zranění dolní čelisti – 1:0. Pražané mohli odpovědět stejnou mincí, ale jejich početní výhoda gólem neskončila. Pinc v úvodu příliš práce neměl, jeho kolega na druhé straně ale musel být pozorný při každém ataku Podještědských.

V další příležitosti najížděl Bartovič v tandemu s Krejčíkem 2 na 1, ale střelu švihem poslal těsně vedle. Pět minut před koncem první periody dostali Liberečtí k dispozici přesilovou hru 5 na 3. V ní mohl zvýšit náskok modrobílých Víšek, ale zívající prázdnou branku netrefil a černou pryž poslal pouze do boční sítě. Těsně před sirénou pak zazvonilo hostujícímu gólmanovi v uších po Výtiskově ráně, která se odrazila od tyče.

Nástup do druhé periody vyšel sešívaným na jedničku. V čase 21:31 napřáhl Lukáš Krenželok z vrcholu kruhů a Štich srazil jeho střelu přímo mezi Pincovy betony – 1:1. Bílí Tygři se snažili jít opět do vedení a to se také stalo o čtyři minuty později. Na lavici hanby odjel Pospíšil, ale příliš dlouho si tam neposeděl. Trončinský viděl od modré najíždějícího Petra Nedvěda, který uklidil puk za bezmocného Furcha – 2:1.

Ve 30. minutě měl na holi gól Vantuch, ale Furch ho v jeho sólu vychytal a dál držel naděje hostů na body. Liberečtí dál tlačili Slavii, tu však bravurními zákroky držel její brankář. Při dorážce Duška měl i potřebné štěstí, když puk doputoval na boční síť. O chvilku později vystartoval z trestné lavice Krenželok jako řízená střela, jenže tváří v tvář Pincovi zazvonil pouze na pravou tyč. Po druhé dvacetiminutovce vedli v Tipsport areně Severočeši 2:1.

I začátek třetí třetiny mohli sešívaní oslavit vyrovnávací branku, když dostali dvouminutovou přesilovku pět na tři. Ve dvojnásobné početní převaze mačkali Liberec prakticky po celé dvě minuty v jeho obranném pásmu, ale víc než tyč po Vondrkově pokusu si nevypracovali. Slavia byla aktivnější a hnala se za vyrovnáním. Při pokusu Krenželoka měl navíc Pinc notnou kupu štěstí.

Sešívané pět minut před koncem popravil kapitán modrobílých Petr Nedvěd, který přesnou střelou od modré zkompletoval hattrick – 3:1. O chvilku později bylo Pražanům ještě hůř. Čakajík přihrál na vrchol pravého kruhu Petru Kicovi a ten nedal Furchovi šanci – 4:1. Závěr utkání se dohrával již v režii Liberce.

Ohlasy trenérů
Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): "Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Hráli jsme aktivně první třetinu, ale měli jsme dát více branek. Slavia začala hrát od druhé třetiny nepříjemnou hru, vyrovnala a předváděla dobrý výkon. Ubráněná přesilová hra 5 na 3 byla dobrý základ, že jsme utkání zvládli. Dnes byli fantastičtí Petr Nedvěd s Markem Pincem, kteří nám dopomohli k výhře."

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "Předvedená hra a výkon byl takřka výborný, ale z nejvyloženější šance nejsme schopni vyrovnat. Zápas se lámal možná pro nás v přesilovce 5 na 3, kterou jsme nevyužili a bohužel prohráli."

Autor Václav Baumann, Petr Schultz
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více