Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
7. ledna 2012

Vzhůru na Kometu, sešívaní jí mají co oplácet!

Slavii čeká v neděli veledůležitý zápas, na domácím ledě přivítá brněnskou Kometu. Pokud chtějí ještě sešívaní myslet na play off, existuje pro ně jediná možnost - vyhrát. Soupeři mají navíc co vracet, když se oba týmy utkaly v O2 areně naposledy, skončilo to slávistickým debaklem 5:9. Znovu se dá očekávat početná invaze brněnských fanoušků do Prahy, neváhejte proto a přijďte podpořit slávisty! Utkání začíná od 15:00.

Náš soupeř - HC Kometa Brno

Klub založen: 1953
Trenéři: Zdeněk Venera a Lubomír Oslizlo
Největší úspěchy: 11 mistrovských titulů (1955-58, 1960-66)
Internet: www.hc-kometa.cz
Hvězdy týmu: Leoš Čermák, Róbert Petrovický, Radim Bičánek

Slavia vs. Kometa: debakl, trejd, co dál?

Slavia ani Kometa nevzdávají boj o postup do play off, ale momentálně jsou oba týmy ve zcela odlišné pozici a herní (ne)pohodě. Zatímco brněnským hokejistům se daří stahovat ztrátu a úspěšně živí naději, slávisté se naopak topí v problémech a tabulkou se propadají níž. V pátek prohráli v Liberci potřetí v řadě a vzhledem k výhře Karlových Varů spadli na předposlední třináctou příčku. Na elitní desítku aktuálně ztrácejí devět bodů.

To v Brně panuje lepší nálada, po pátečním domácím vítězství 4:0 nad Českými Budějovicemi se svěřenci kouče Zdeňka Venery přiblížili desátému Litvínovu na rozdíl dvou bodů, navíc mají dva zápasy k dobru. Vytouženému cíli jsou tak zase na dosah, další krok by rádi udělali v pražské O2 areně. Jednou už tam v sezoně dokázali vyhrát, což mají všichni ještě v živé paměti. A nebyla to ledajaká výhra...

Vyjde Slavii odveta? Naposledy slavila Kometa v O2 areně výhru 9:5...
V 11. kole nasázeli Slavii devět branek, divokou přestřelku nakonec ovládli 9:5. Také druhý vzájemný zápas v sezoně skončil vítězstvím Komety, tentokrát na jejím ledě 4:0. O motivaci by tedy sešívaní neměli mít nouzi - jednak půjde o důležité body v dostizích o play off, jednak by je měla hnát dvojnásobná touha po odplatě. A v neposlední řadě, oba týmy na sebe narazí poprvé od velké prosincové výměny, kdy změnili dres hned čtyři hráči.

Do Slavia tehdy putovali v rámci trejdu obránce Juraj Valach a útočník Tomáš Pospíšil, opačným směrem do Brna se vydali zkušený bek Jiří Vašíček se střelcem Tomášem Svobodou. V neděli však nastoupí jen tři z nich, Vašíček totiž dostal v pátečním duelu proti Českým Budějovicím druhý vyšší trest v sezoně a bude mít automaticky stopku na následující zápas.

I tak ale v dresu Komety přijede početná enkláva hráčů, kteří v minulosti nastupovali za Slavii v extralize. Vedle Tomáše Svobody to jsou obránce Tomáš Žižka a další útočníci Tomáš Divíšek, Leoš Čermák, Radek Dlouhý a Miroslav Holec. Lákadel je hodně, v neděli se v O2 areně chystá skutečně pořádně peprná bitva, u které byste neměli chybět. Pozor, začíná se už od 15 hodin.

Hokej, ale i exhibice krasobruslařek

První přestávku nedělního zápasu Slavie s Kometou zpříjemní fanouškům krasobruslařské vystoupení oddílu Starlets z Jihlavy. Krasobruslařky ve věku čtrnáct až osmnáct let se pravidelně účastní Českého poháru a reprezentují naší zemi i v mezinárodních soutěžích. Mezi jejich největší úspěchy patří vítězství v soutěži evropských klubů v Rosenheimu, Salcburku a Budapešti nebo 3. místo v Prague Cupu, soutěži mezinárodní krasobruslařské unie (ISU).

V současné sezoně se snaží vylepšovat svůj standard, aby uspěli na dalších mezinárodních soutěžích ISU - na konci ledna v Salcburku a v únoru v Miláně. V nedělní exhibici předvedou krasobruslařky Starlets pod vedením Věry Paulusové svůj krátký program.

Historická bilance Slavia vs. Kometa

Celkem 14 zápasů 8 – 2 – 0 – 1 – 3
Doma   7 zápasů  4 – 1 – 0 – 1 – 1
Venku  7 zápasů  4 – 1 – 0 – 0 – 2

Postavení v tabulce

11. Kometa      34   12 - 3 - 4 - 15   88:87   46
13. Slavia      36   10 - 2 - 5 - 19   84:117  39

Doma
14. Slavia      19    5 - 2 - 1 - 11   41:61   20
Venku
10. Kometa      16    4 - 1 - 2 - 9    40:52   16

Poslední zápasy

Liberec-Slavia 4:1
Slavia-K. Vary 2:4
Slavia-Pardubice 2:6
Slavia-Kladno 3:1
Plzeň-Slavia 4:3
Kometa-Č. Budějovice 4:0
Kometa-K. Vary 6:2
Kometa-Pardubice 1:2p
Liberec-Kometa 1:3
Kometa-Sparta 1:2

Nejproduktivnější hráči

Tomáš Pospíšil    21 bodů (9+12)
Vladimír Růžička  20 bodů (8+12)
Tomáš Kůrka       18 bodů (11+7)
Tomáš Hertl       15 bodů (9+6)
Lukáš Krenželok   13 bodů (7+6)
Leoš Čermák       20 bodů (11+9)
Tomáš Svoboda     19 bodů (10+9)
Jakub Svoboda     17 bodů (10+7)
Radek Dlouhý      16 bodů (10+6)
Miroslav Holec    15 bodů (7+8)

Sestavy v minulém kole

Furch - Kadlec, Valach, Dresler, Kuboš, Roth, J. Krejčík, Kolařík - Kůrka, Alinč, Vondrka - Pospíšil, V. Růžička ml., Tomica - Kalus, Krenželok, Micka - Jelínek, Sklenář, Doležal Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Vašíček, Bičánek, Malec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - Balej, Petrovický, Holec - H. Zohorna, Koreis, Erat
Autor Miroslav Votava, Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více