Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
8. ledna 2012

Šťastný nálezce Furch: Za dvacet korun brněnským fanouškům děkuji

Slávisté mohou být s výsledkem utkání s Brnem jedině spokojení. Dominik Furch si ale ve srovnání s ostatními hráči v kabině může vyskakovat o něco více. Brněnští fandové totiž brankáře Slavie obohatili nejen konfetami, ale také dvaceti korunami. „Už jsem je dal kustodovi a on si koupí pivo,“ vzkazuje dotyčnému fandovi, který mince vhodil na led.

Slavii se utkání vskutku povedlo. Dvěma brankami zařízl Kometu její bývalý hráč Tomáš Pospíšil a další čtyři branky od spoluhráčů byly zárukou vysoké výhry. „Jsme všichni spokojení. Po delší době se nám podařilo urvat nějaké body, a navíc se soupeřem, kterého máme na dosah. Tím jsou dnešní body cennější,“ hodnotí utkání, které Slavii vyzdvihlo před Karlovy Vary.

Diváckou kulisu zápasu tvořilo více než šest tisícovek diváků. „Opět přijelo hodně fanoušků z Brna. Atmosféra byla super v obou táborech,“ hodnotí. „Výhra s Kometou mě těší o něco více než s jinými soupeři, protože zápas byl hodně vyhrocený,“ pokračuje dál spokojeným tónem.

Kometa otevřela svůj gólový účet kontroverzním gólem, který musela potvrdit až konzultace s videorozhodčím. „Měl jsem puk u betonu a rozhodčí říkal, že jsem ho neměl pod kontrolou. Tak do toho Čermák šťouchnul a kotouč skončil za mnou. Nakonec jsme stejně vyhráli, a tak to nemá cenu řešit,“ komentuje situaci, která neměla na průběh zápasu nikterak velký vliv.

Utkání ale mělo svůj náboj i v hledišti. „Je škoda, že se kvůli fanouškům Brna musel přerušovat zápas,“ kritizuje, ale posléze jako by změnil názor. „Patří jim velký dík, protože mi na led hodili desetikorunu a dvě pětikoruny,“ pochvaluje si dobročinnost brněnských fans. A jaký čeká mince osud? Dominik Furch zcela transparentně odpověděl. „Už jsem je dal kustodovi a on si koupí pivo,“ přibližuje dotyčnému dárci budoucnost mincí.

Brněnští fanoušci byli ale štědří i v jiných ohledech. V poslední třetině si tak Furch mohl vychutnat i pivní sprchu. „Když na mě chtěli lít pivo, tak na mě lili pivo. Já jsem se to snažil nevnímat, ale nakonec jsme si prohodili nějaká gesta,“ říká o vyhroceném závěru.

Slavii čeká už v úterý výlet do Mladé Boleslavi. „Opět nás čeká důležitý zápas, protože znovu jde o soupeře ze spodních pater tabulky,“ vzhlíží k následujícímu utkání a s vážným výrazem zakončuje rozhovor.

Autor Jan Salajka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více