Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. ledna 2012

Jedna výhra nic neznamená, uvědomuje si Tomáš Pospíšil

Teprve nedávno přišel Tomáš Pospíšil z Brna do Slavie a hned v prvním společném duelu svému bývalému zaměstnavateli vsítil dvě branky. „Je to spíš náhoda, že mi to tam vždy spadne, ale jsem samozřejmě rád,“ vysvětluje.

Společný duel Brno-Slavia bývá vždy napínavý. Fanoušci z obou táborů přichází v hojném počtu, atmosféra je vyhrocená do poslední chvíle. Jak to vnímají samotní hráči? „V zápase jsme pociťovali obrovskou vyhecovanost. Brňáci tento duel berou prestižně, a proto jezdí ve velkém počtu. Takové zápasy jsou nejlepší,“ hodnotí včerejší duel.

Brněnští fanoušci se opět předvedli. Časté zasypání ledové plochy odpadky vystřídalo rozbití plexiskla. Nadávky na stranu domácích fanoušků, hráčů i čtveřice rozhodčích nebylo zrovna poskrovnu. Jak toto vnímají hráči? „Je to tragédie. Měli by raději zůstat doma a zavřít se do klece. Nechci je pomlouvat, jsem rád, že přijeli v takto hojném počtu, ale všechno má své meze. Vždyť se neustále přerušovalo kvůli fanouškům, to není moc dobré,“ mrzí Tomáše Pospíšila chování svým bývalých fanoušků.

Z Brna odešel teprve před pár týdny, ale ve Slavii se mu daří. Dvě branky v síti svého bývalého klubu mluví za vše. „Odešel jsem teprve před měsícem a je to stále čerstvé. Zápas pro mě prestižnější byl, ale důležitější jsou tři body.“ Jak to bývá zvykem, jsou hráčům hrajícím proti bývalému klubu, vypsané speciální prémie za body. Jinak tomu nebylo ani v tomto případě: „Něco mi vypsali, ale já musím také vložit nějakou tu korunu do kasy,“ dodává s úsměvem.

Slavia se odrazila z nejhoršího dna a na vysněnou desátou příčku jí chybí už jen šest bodů. „Pokud chceme postoupit, musíme vyhrát všechny zápasy. Bylo by dobré, kdybychom pokračovali tímto tempem. Že jsme jednou vyhráli a dali šest gólů? To nic neznamená,“ burcuje mužstvo.

Po poslední porážce jsou tři body cennější, zvláště v takto vyhecovaném zápase. „Potřebovali jsme vyhrát. Nechali jsme na ledě všechno a povedlo se to. Ve hře je víc týmů, se kterými můžeme bojovat. Ať už Litvínov, Kladno nebo samotné Brno,“ dodává na závěr.

Autor TJ
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více