Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
12. ledna 2012

Weissmann se vrátil do Slavie. Povedu tréninky, hlásí staronový kouč

Ondřej Weissmann strávil jako asistent trenéra Růžičky ve Slavii sedm let, byl u prvního mistrovského titulu a společně s lodivodem sešívaných dotáhl ke dvěma zlatým medailím také české národní mužstvo. Nyní se vrací do Edenu pomoci červenobílým v těžké situaci. „Potřebujeme impuls do hry, trochu něco změnit a myslím si, že to nám Ondra přinese. Má výborný pohled na hokej a perfektně si rozumíme,“ vysvětluje Růžička, proč si Weissmanna do týmu vybral.

Weissmann se poprvé hlásil u týmu v úterý dopoledne. Večer hned stál na střídačce při výhře 2:1 na ledě Mladé Boleslavi. Den poté se daly věci do pohybu a Vladimír Růžička potvrdil, že jeho trenérský kolega zůstane u týmu do konce sezony.

„Jsem domluvený se šéfem litvínovského mládežnického hokeje Kamilem Havelkou, že Ondra bude k dispozici na Slavii. Bude tu na všechny tréninky i zápasy," potvrzuje hlavní trenér a generální manažer týmu.

Weissmann: Tenhle tým má na víc. Musíme trochu změnit styl.

Když jste dostal od pana Růžičky nabídku na trénování ve Slavii, přemýšlel jste o ní dlouho?
Abych pravdu řekl, tak nebyl moc čas. Samozřejmě to pro mě nebylo jednoduché, protože jsem měl nějakou práci rozdělanou v Litvínově u mládeže, ale dali jsme si určitá pravidla a domluvili jsme se.

Týmu se letos příliš nedaří, vy jste s ním absolvoval už pár tréninků, jak se vám zatím mužstvo jeví?
Myslím si, že tenhle tým má na víc, ale je teď pod tlakem, je tady nějaká depka. Ale já věřím, že se z toho dostaneme, je potřeba udělat nějaký body, aby si mužstvo víc věřilo, určitě se můžeme pohybovat ve středu tabulky.

Jak se budete snažit docílit toho, aby se tým zvedl?
Chceme udělat nějakou změnu, abychom vyklouzli ze stereotypu, dohodli jsme se na tom, že já povedu tréninky a taktické věci, Láďa bude koučovat. Samozřejmě všechno řešíme společně.

Budete se snažit mužstvu vštípit nějaký jiný styl hry?
Musíme něco udělat, nemůžeme hrát pořád stejně. Budeme se snažit vycházet ze zabezpečené obrany, a pokud se to budeme dařit a budem hrát trpělivě, důrazně, tak z toho vzniknou brejky. Samozřejmě nechceme hrát jenom pasivní hokej, ale obrana je základní, a když se vyhrají nějaké zápasy, a to mužstvo se zvedne, tak se pak dá hrát i něco jiného.

Hraje se teď téměř obden, jde vůbec během takového zápasového tempa vštípit hráčům nový styl?
Je to obtížné, to je jasné, hraje se opravdu často. Ale není to jen o práci na ledě, je to hodně také o vysvětlování u televize nebo u tabule.

Kompletní znění rozhovoru najdete v nedělním bulletinu Aréna vydávaném zdarma v O2 Areně během zápasu Slavia - Sparta.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více