Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. ledna 2012

Sen Dominika Furcha: Snad nám tahle forma vydrží

Derby pražských S přiláká vždy spoustu fanoušků a jinak tomu nebylo ani nyní. Konečně začala Slavia hrát svou hru, ale body stejně nezískala. Jak se na poslední duel díval muž s maskou, Dominik Furch?

Přes to, že dnes doma nezůstávají žádné body, je hra Slavie o sto procent lepší. Konečně vyhrávají a zdá se, že se vrátilo to staré dobré mužstvo, které je zvyklé vyhrávat. V čem slávistický brankář vidí hlavní průlom? „Myslím si, že se sešlo víc věcí najednou. Jsem rád, že konečně vyhráváme, podle mého jsme skvěle zlepšili hru v poli, což pomohlo i mě, protože obránci nyní hrají skvěle,“ raduje se Furch.

Dominikovi se v posledních zápasech daří víc než dobře. Dodnes se s Kopřivou spíše střídali, ale jeho výkony mluví jasně. Myslí si, že se stává stabilní jedničkou? „To bych zase neřekl. Sice jsem dobře odchytal posledních pár zápasů, ale nikdo neví, kdo bude chytat příští zápas. Doufám, že se mi bude takto dařit dál, ale uvidíme,“ snižuje své výkony skvěle chytající brankář.

Všichni diváci dnes byli zajedno. Tohle bylo letos to nejlepší derby, přesto, že padlo málo branek. Jak to vidí Furch? „Musím říct, že jsme naše výkony v posledních zápasech hodně zvedli. I dnes jsme hráli skvěle, ale bohužel to nevyšlo. Snad tahle forma vydrží,“ doufá Dominik.

Spartě se letos opravdu skvěle daří, také je zaslouženě první. Slavia je oproti ní na druhé straně tabulky, zlehčují si tímto faktem trochu poslední prohru? „To si nemyslím. Jak říkám, výkon jsme předvedli perfektní, ale štěstí se holt přitočilo na druhou stranu. Také je třeba si uvědomit, že jejich obě branky padli v přesilových hrách. Kdyby jich nebylo, mohli jsme vyhrát,“ mrzí sešívaného brankáře.

Přesto, že odvedli slávisté skvělý výkon, nezískali ani bod. Jak se na to dívají? „Rozhodně to zamrzí, protože jsme hráli opravdu dobře, ale takový je prostě hokej. Pokud se této formy udržíme, můžeme získávat body dál a to je hlavní.“

Slavia se sice pomalu přibližuje důležité desítce, ale je nutné brát v potaz, že má o nějaké ty zápasy víc, než kluby okolo ní. Sleduje Dominik hru ostatních týmů? „Určitě to budu sledovat, ale hlavně se musíme soustředit sami na sebe. Máme sice o nějaký ten zápas navíc, ale tak to prostě je a my se musíme zaměřit na další sbírání bodů. Na konci budeme mít všichni stejně zápasů, a to je rozhodující,“ dodává na závěr Furch.

Autor TJ
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více