Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. ledna 2012

Růžička: Kopřiva je jedničkou, ale Furch má nyní lepší formu

Po prohraném derby se tyčil nad Slavií jeden velký otazník. Naváže v následujícím duelu se Zlínem na skvělý výkon a předchozí výhry? „Bylo to upracované utkání. Bojujeme o desítku, musíme bodovat a být za taková vítězství rádi. Hezká utkání bez bodů jako se Spartou jsou nám na nic,“ řekl otevřeně kouč Vladimír Růžička.

Zápas skončil 2:1 po prodloužení ve prospěch domácí Slavie. Sešívání opticky soupeře tlačili do obrany, ale žádná gólová hitparáda se nekonala. „Věděli jsme, že Zlín velice dobře brání, navíc je velice silný po získání puku. Dokáže jít rychle do protiútoku a párkrát to také předvedl,“ konstatoval po zápase trenér Růžička. Byl to Zlín, kdo měl na hokejkách sice méněkrát puk, ale o to více vyložených šancí.

„My jsme si vypracovali dost střel, ale málo se cpeme do brány. Hráči stojí za ní, nebo u mantinelů. V prodloužení jsme byli šťastnější. Náš výkon zase stál na výborném výkonu Furcha. Za dva body jsme rád,“ řekl Růžička.

Dominik Furch již delší dobu potvrzuje stabilní výkonnost. Kromě spektakulárních zákroků dokáže tým uklidnit a zdá se maximálně koncentrovaný na každý zásah. I proti Zlínu to byl on, kdo držel Slavii v zápase. „Pro nás je jednička v každém případě Míra Kopřiva. Po dvou vánočních utkáních naskočil do branky Dominik, který je pro nás brankář číslo dvě, ale momentálně má lepší formu. Tak to zkrátka je,“ poznamenal Růžička.

Premiérová trefa

Zápas rozhodl nečekaný hrdina – Jakub Šulc. Pro šestadvacetiletého obránce to byla první branka v sešívaném dresu. Jeho střela z vrcholu kruhů přitom nebyla nijak zvlášť jedovatá. „Gólman to neviděl a zaplať pánbůh, že mi to nesedlo. Útočníci skvěle motali puk v rohu, já jsem naznačil, že si sjedu před branku, přibrzdil jsem a měl tak více prostoru. Byla fakt klika, že to nesedlo. Byla to střela nestřela,“ usmíval se Šulc.

Jakub Šulc slaví vítěznou branku
I on byl nakonec za dva body rád. „Psychicky to byl těžký zápas. Hrají takový uspávací hokej. Vypadá to, že je to ani nebaví, jen brání a pak najednou ujedou dva i tři na jednoho. S nimi to není lehké. Když budeme bodovat, tak snad tu desítku dáme,“ přál si Šulc.

Chtělo by se básnicky zvolat: „Body, to je oč tu běží“. Ve hře jich je pro Slavii ještě 33, ale její nejbližší konkurenti v tabulce mají zápas i dva k dobru. Bodovat tedy musí sešívání i v pátečním duelu na ledě posledních Karlových Varů, které rovněž živí naději na play-off.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více