Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. ledna 2012

Nedáváme z vyložených šancí branky, mrzí Vladimíra Růžičku mladšího

Zápas s Litvínovem byl přehlídkou mnoha zahozených šancí, a vidina play-off se tak pomalu rozplývá. Na elitní desítku ztrácí Slavia aktuálně devět bodů. „Po těch letech, kdy jsme hráli na vrcholu, by nás hra o udržení hodně mrzela,“ říká Vladimír Růžička mladší.

Za stavu 2:0 pro hostující celek mohlo dojít k významnému zlomu utkání. Růžička se Sklenářem osamoceni ujížděli na Petra Fraňka. Akce ke smůle příznivců Slavie brankou neskončila a záhy toto útočné prováhání Litvínov tvrdě potrestal. „Samozřejmě mě to hodně zamrzí, byl to klíčový moment zápasu,“ uvědomuje si zakončovatel akce. „Bohužel to šlo jen do tyče, od níž se puk odrazil do rohu. Oni to rozehráli a z přečíslení dali gól,“ zklamaně řekl.

Slavia ztrácí na první desítku devět bodů a počet zbývajících zápasů základní části představuje číslo osm. Slávisté by tedy museli získat na jeden zápas v průměru o bod více než soupeři bojující o předkolo. „Naděje na play-off pořád ještě máme, nicméně musíme počítat i s tou horší variantou,“ uvědomuje si dvaadvacetiletý forvard. „Play-out je pro nás strašákem a po těch letech, kdy jsme hráli na vrcholu, by nás to hodně mrzelo,“ pokračuje.

Mimochodem, Slavia ve své osmnáctileté extraligové historii neoblíbené play-out nehrála ani jednou. A v čem tkví problém neúspěšného průběhu aktuální sezony? „Celý rok se trápíme s tím, že nedokážeme dotáhnout dobře rozehraný zápas do vítězného konce,“ ohlíží se za řadou 44 odehraných zápasů. „Navíc nedáváme z vyložených šancí branky a to je na tom to nejsmutnější. Vždyť dnes jsme dali několik tyček,“ povzdychl si.

Autor Jan Salajka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více