Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. února 2012

Třeba by nám Eden pomohl, doufá Jiří Doležal

Se Slavií dobyl mistrovský titul, druhé, třetí i čtvrté místo v extralize. Nyní si ale on i celý tým musí zvyknout na zcela jinou - mnohem méně příjemnou - roli. Červenobílí spadli na poslední místo tabulky, a pokud se po reprezentační přestávce rychle nevzpamatují, hrozba baráže bude čím dál reálnější. "Situace je taková, jaká je. Nálada v týmu dobrá určitě není," říká Jiří Doležal.

Jeden čas to už vypadalo, že se Slavia nadechuje k mocné stíhací jízdě za předkolem, ovšem realita byla nakonec jiná. Po porážkách v Plzni a doma s Kladnem přišel pád na poslední příčku tabulky. Od předkola play-off dělí mužstvo pět kol před koncem základní části devítibodová propast.

"Není příjemné, co se stalo. Že můžeme až takhle klesnout, jsme si dlouho nepřipouštěli, ale prostě to tak je. Když se nedaří dlouhodobě, padá to na každého. Ovšem nedá se nic dělat. Teď už musíme urvat každý bod, co jde. Říkáme to už dlouho, ale nic jiného nám nezbývá," podotknul starší z bratrů Doležalů.

Přitom herně na tom Slavia zase tak špatně není, problém je spíš nalomená psychika. "Hodně nás sráží zápasy, kdy hrajeme celkem dobře, ale nezvládneme konec a o body přijdeme. Třeba naposledy to utkání doma s Kladnem. V něm jsme sice nějak super nehráli, ale stav byl pořád vyrovnaný a pak zase dostaneme gól minutu před koncem... To je prostě trochu ubíjející," povzdechl si důrazný forvard.

Zápasů, které slávisté ztratili ve třetí třetině, je v této sezoně opravdu přehršel. Znamená to snad, že kondičně nestíhají a v závěru jim dojdou síly? "To bych neřekl, ve fyzičce to není. Asi je to fakt v hlavě. Každý to má samozřejmě jinak, nechci hovořit za celý tým, ale asi v nás hodně převládá pocit, že když dostaneme gól, začneme se bát, že zase přijde porážka. To nás samozřejmě svazuje," řekl Jiří Doležal.

Díky reprezentační pauze se mohou dát hráči zase do kupy, bez tvrdé práce to ale nepůjde. "V tréninku se věnujeme hlavně taktickým věcem. Trenéři kladou důraz na to, co jsme dělali špatně a upozorňují nás na chyby, abychom je už nedělali. Ale příprava probíhá hlavně na ledě, u videa jsme v týdnu byli jen jednou," prozradil šestadvacetiletý hokejista.

V Edenu už on a jeho spoluhráči za nějaký čas zřejmě nebudou jen trénovat, ale nastoupí i k samotným zápasům. Je totiž zřejmé, že ačkoli naděje umírá poslední, Slavia se musí reálně připravovat na play-out. A to by absolvovala právě ve Vršovicích. "Jestli by to pro nás byla výhoda, těžko říct, to by ukázaly až samotné zápasy. Pokud ale opravdu budeme hrát o záchranu, podle mě by nám Eden mohl malinko pomoci. Myslím, by tam na play-out přišlo víc lidí než do O2 areny, hala se zaplní a bude tam lepší atmosféra. Nám se letos doma vůbec nedaří, tak třeba by se to tam zlomilo," uzavřel s nadějí v hlase Doležal.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více