Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. února 2012

Musíme se snažit, nechceme hrát baráž, burcuje Tomáš Hertl

Stav 0:4 slávistické hráče nijak nezaskočil a během dvou a půl minuty zápas otočili. Svým dílem přispěl i Tomáš Hertl, který si připisuje dva kanadské body. Jaké jsou jeho pocity z dnešního zápasu a jak sleduje jisté play-out.

První třetina se vám nevyvedla podle plánu. Věřili jste v té době, že to zvládnete ještě zvrátit?
Samozřejmě bylo nepříjemné, když jsme prohrávali 4:0, zejména, když jeli několikrát sami na bránu. Dominik to sice jednou chytil, ale vůbec jsme mu ze začátku nepomohli. V kabině jsme se hodně vyhecovali. Říkali jsme si, že je to hokej a góly zde kolikrát padají rychle. Do druhé třetiny jsme nastoupili úplně jinak. Začali jsme konečně hrát a ty góly jsme dali. Podle mě jsme měli větší tlak i ve třetí třetině a klidně jsme mohli získat tři body, ale dnes jsme za ty dva určitě rádi.

Na čtyři branky vám stačilo méně než dvě a půl minuty. V takové rychlé vyrovnání jste snad ani nedoufali, nebo ano?
Je pravda, že nám do brány spadla snad každá rána, ale musím říct, že jsme je opravdu hodně tlačili. Dokázali jsme vystřelit z každé pozice, góly padaly a za to jsme rádi.

Vám se dnes také dařilo. Vsítil jste druhý gól, u prvního jste si připisoval druhou asistenci. Máte z toho radost?
Jsem opravdu rád, že jsem dal po dlouhé době gól. Začal jsem se tím už celkem trápit, protože jsem se nemohl prosadit. Za dnešní branku jsem rád, ale doufám, že to půjde takto až do konce sezony.

Ve třetí třetině jste měli velký tlak, ale bohužel jste si vybrali trochu smůly. Trápí vás v tuto chvíli, že jste nezískali všechny body, nebo jste rádi i za dva?
Za dva body jsme víc než rádi. Vůbec jsme nečekali, že bychom po první třetině mohli něco vyhrát. Je sice pravda, že jsme mohli vyhrát všechny tři body, ale nedá se nic dělat.

Pro Slavii byl dnes důležitý zápas Třince v Pardubicích. Sledovali jste během zápasu, jak si vaši protivníci vedou?
Během zápasu jsme se na to vůbec nesoustředili. Chtěli jsme vyhrát za každou cenu, ale bohužel jsme se později doslechli, že Třinec vyhrál a do play-off postoupit již nemůžeme. V každém případě musíme sbírat body i nyní, abychom nebyli na dně tabulky, ale nahoře. Chceme sezonu dohrát v klidu a ne se trápit s baráží.

Za celou dobu působení trenéra Růžičky, se Slavia pokaždé do play-off probojovala. Jak vnímáte tuto nepříjemnou historickou událost?
Je to pro nás hodně nepříjemné. Navíc je to má první sezona a hned hrajeme play out, ale nedá se nic dělat. Hrajeme hokej a zde se stává často, že jste jednou na vrcholu a podruhé na dně. Musíme se do toho ovšem dostat a hrát dál.

Jak vy osobně sledujete play out? Je to podle vás naděje pro čtrnáctý celek, nebo to vidíte pouze jako prodlužování trápení zbylých třech týmů?
Pro všechny je účast v play out nepříjemná a rozhodně se to nedá srovnávat s play-off. Je to tam ovšem celkem vyrovnané a letos zejména. Zatím vždy byl jeden tým zcela na dně a ostatní kluby byly v podstatě v klidu, ale letos to tak není. Budeme mít před sebou dvanáct zápasů, do kterých se musíme pustit naplno. Baráž hrát určitě nechceme.

S Mladou Boleslaví se v poslední dobou perete o dvě poslední místa. Máte trochu strach, že by se vás případná baráž mohla týkat nebo si věříte?
Je to pro nás nepříjemné, ale věříme, že to zvládneme. Musíme se v Edenu sehrát, abychom to ovládli za domácí půdu. Doufám, že budou fanoušci chodit i tam a pomohou nám. Nesmíme myslet na to, že nějaká baráž vůbec je a být v té čtyřce na prvním místě.

Slavii se v O2 aréně letos vůbec nedaří. Myslíte si, že bude Eden v tomto ohledu lepší?
Je to těžké říct. Přeci jen je to stará hala, a když tam dorazí tisíc fanoušků, zvládnou udělat pořádný rachot, ale v O2 aréně není pořádně slyšet ani šest tisíc lidí. Podle mého názoru tam bude skvělá atmosféra, kterou budeme hodně potřebovat.

Na páteční duel s Vítkovicemi je vstupné za dvacet korun. Věříte, že to přitáhne mnoho fanoušků, kteří udělají pořádnou atmosféru aspoň na poslední zápas v základní části?
Samozřejmě, že bychom byli rádi, kdyby fanoušci přišli v hojném počtu, ale je to na nich. Necháme se překvapit a doufám, že mile.

Autor TJ
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více