Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.2.2012

Junioři přece jen dotáhli zápas s Boleslaví do vítězného konce

39. kolo, čtvrtek 23.2.2012, Slavia - M. Boleslav
Slavia
3:2
2:1, 0:1, 1:0
M. Boleslav

Branky a nahrávky: 5. Tomek (Krejčí, Vítek), 18. Jaškin (Kotyra), 42. Kotyra (Ryzák) - 18. Koudela (Sejpal), 31. Pešut (Rys, Daráš). Rozhodčí: Jakub Smitka - Miroslav Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 7:6 navíc Marek Ryzák (SLA) 10 min. OT - zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 96. Střely na branku: 36:33. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Sestavy

Slavia

Dlouhý - Jeník, Kejdana, Richter, Rittig, Ptáčník, Kotyra, Havelka, Tomek, Vítek, Krejčí, Semrád, Růžička, Ryzák, Mavrojanidis, Jaškin, Klhůfek, Moravec.

M. Boleslav

Sejpal – Teubner, Ficek, Kulhánek, Marek, Kurka, Vrba, Pešut, Jankovský, Čeček, Frolík, Rys, Vrba, Daráš, Koudela, Piskoř, Soukup.

Kdo ve čtvrtek večer zamířil na promrzlý Zimní stadion v Edenu, určitě neprohloupil. K vidění byl kvalitní mládežnický hokej, který i přes prvotní dvoubrankové vedení Slavie nabídl dramatickou podívanou. Mladoboleslavští totiž dokázali skóre vyrovnat, jenže sešívaní zachovali chladnou hlavu a nakonec zvítězili za tři body.

Krátce po začátku utkání, pro Boleslav mimo jiné jednoho z klíčových pro postup do play-off, už mohli sešívaní slavit. A poněkud paradoxně, protože na trestnou usedl právě jejich hráč. Slávisté se ale nenechali ničím omezovat a přesto otevřeli skóre zápasu. Daniel Krejčí našel Václava Tomka, který mířil přesně.

Obraně Mladé Boleslavi dělala největší problémy především útočná trojice okolo Dmitrije Jaškina, který dával o sobě hodně vědět. A o chvíli později snahu vyjádřil i gólově. Krátce po neúspěšném přečíslení Severočechů, kteří ani po několika dorážkách Dlouhého nepřekonali, zužitkoval Kotyrovu přihrávku a sešívaní vedli o dvě branky.

Zdálo se být rozhodnuto, ale kdepak. Trenér Boleslavi své svěřence vyburcoval k lepším výkonům a jen minutu po Jaškinově trefě to přineslo výsledek. Po přihrávce Sejpala unikl na levém křídle David Koudela a zavěsil k levé spojnici branky. Na konci první třetiny tak stanovil skóre na 2:1 pro domácí hokejisty.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky mohli sešívaní doplatit na časté vylučování, leč nestalo se tak, a mohli za to poděkovat především nepřesné koncovce Mladé Boleslavi. Pražané se totiž rychle dostali do tří a posléze zamířili na trestnou lavici ještě jednou. Strávili tak v oslabení celé čtyři minuty a měli co dělat, aby neinkasovali.

I když mladoboleslavští hokejisté nedokázali skórovat, střeleckou reputaci si napravili v přesilovce následující. Krátce po půli třetiny zapůsobila obrana sešívaných dosti lehkovážně. Rys s Žigem Pešutem dostali příliš prostoru a druhý jmenovaný tahem vymetl levou šibenici Dlouhého branky. Bylo vyrovnáno.

Slávisté na konci druhé třetiny byli lepším celkem, ale gólově to nedokázali vyjádřit. Mrzet je to přesto nemuselo. Minutu a půl po startu poslední třetiny Mladoboleslavští špatně vystřídali, což vyústilo v únik Martina Kotyry, který klamavými pohyby položil gólmana na led, aby mohl zakončit pod víko.

Tato branka se ukázala jako vítězná, neboť hosté na ni nenašli odpověď. Nicméně sešívaní si v závěru ještě hodně zavařili. Dvouminutový trest doplněný desetiminutovým osobním zasáhl Marka Ryzáka za jeho tvrdý atak na soupeře. Další dvě vyloučení postihly mladoboleslavskou stranu, ale pak přišla příležitost pro hosty.

Sešívaní dostali trest za špatné střídání a v následující přesilovce Boleslavi měli dosti namále. Výborný brankář Dlouhý ale všechny šance Boleslavi pochytal a zajistil svému celku důležitý tříbodový příděl. Atraktivní utkání rozhodla Slavia díky přesnější koncovce, skóre je přímo úměrné předvedeným výkonům obou celků. Výhra posunula sešívané blíže play-off.

Autor Jan Salajka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více