Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
10.3.2012

Junioři na závěr udolali Zlín

44. kolo, sobota 10.3.2012, Slavia - Zlín
Slavia
4:3p
1:1, 0:2, 2:0 - 1:0
Zlín

Branky a nahrávky: 12. Hejna (Nejezchleb), 45. Mavrojanidis (Žejdl), 54. Kejdana (Žejdl), 64. Žvatora - 17. Urbanec (Popelka, Kovařík), 29. Janeba (Fořt), 34. Janeba (Valenta). Rozhodčí:Pavlovič - Nepomucký, Žemlička. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. Diváci: 32. Střely na branku: 37:36. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.

Sestavy

Slavia

Dlouhý - Jeník, Šteiner, Kejdana, Rittig, Ptáčník, Kotyra, Tomek, Vítek, Semrád, Růžička, Mavrojanidis, Jaškin, Žvatora, Knot, Nejezchleb, Moravec, Hejna

Zlín

Rozum - Urbanec, Janota, Kundera, Fořt, Valenta, Kovařík, Strojil, Haloda, Janeba, Merta, Popelka, Burša, Zábojník, Doležálek, Kučera

Poslední utkání základní části sešívaní zvládli a Zlín Zdolali po prodloužení. Do play-off, které začíná v úterý 13.3., postupují červenobílí z deváté příčky, což znamená, že první střetnutí odehrají na ledě soupeře. Protivníkem bude slezský celek Třinec, se kterým má Slavia v letošní sezóně vyrovnanou bilanci.

Do posledního utkání v základní části vstoupili obě mužstva velice aktivně. V první větší šanci se ocitl domácí Mavrojanidis, který si vyměnil kotouč se Žejdlem a poté nasměroval puk jen do boční sítě. Zanedlouho měl Žejdl na holi první branku, z bezprostřední vzdálenosti však vypálil jen do středu hostující svatyně.

V 11. minutě se skóre již měnilo. K odraženému kotouči se totiž dostal Petr Hejna a poslal ho do soupeřovy sítě. Zlínští se po inkasovaném gólu vzchopili a ve zkrácené přesilovce se dočkali vyrovnávací trefy, kdy se od modré prosadil Patrik Urbanec.

Posléze mohl vrátit Slavii do vedení Mavrojanidis, kterého však v šanci vychytal lapačkou Rozum. V úvodu druhého dějství byli mírně aktivnější sešívaní, přesto to byli právě domácí, kteří smutnili po inkasované brance z hokejky Jaroslava Janeby.

Vzápětí měli domácí příležitost na vyrovnání, početní výhodu ale nesehráli dobře a do zakončení se vůbec nedostali. Naopak po polovině střetnutí přidal svůj druhý gól, celkově třetí zlínský, Jaroslav Janeba.

Na začátku třetí třetiny byl blízko snížení slávistický obránce Šteiner, který ale před odkrytou svatyní zklamal. Poté se již domácí příznivci ze snížení radovat mohli, protože po pohledné kombinaci prostřelil zlínského brankáře Georg Mavrojanidis.

Za chvíli se ocitl v obrovské šanci Žejdl, kterého vychytal perfektním roztáhnutím hostující gólman. Slávisté i nadále tlačili a bylo pouze otázkou času, kdy se dočkají vyrovnání. To přišlo v 54. minutě, kdy srovnal střelou na vyrážečku Filip Kejdana.

Do konce třetí dvacetiminutovky sice bylo k vidění několik slibných akcí, z žádné už ale rozdodnutí nevzešlo, proto přišlo na řadu prodloužení. V něm ani jeden klub nechtěl udělat chybu, a nikdo se proto nedostával do šancí. Na to se nemohl dívat Michal Žvatora a po samostatné akci propálil puk mezi Rozumovy betony.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video