Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.3.2012

Další těsná prohra s Litvínovem, tentokrát po prodloužení

PO4, neděle 11.3.2012, Litvínov - Slavia
Litvínov
1:0p
0:0, 0:0, 0:0 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 64. Hübl V. Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:7. Bez využití. Diváci: 3215. Střely na branku: 20:30. Průběh utkání: 1:0.

Sestavy

Litvínov

Volke - Stříteský, Kubát, Černošek, Jareš, Brejčák, Kousalík, Gula, Skuhrovec - Černý, V. Hübl, F. Lukeš - Frolík, Hujsa, Ručinský - Majdan, Jenáček, Trávníček - Kubinčák, Gerhát, Laš

Slavia

Kopřiva - Kadlec, Valach - Šulc, Kolařík - Kuboš, Krejčík - Krejčí - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, P. Jelínek, J. Doležal

Slávisté odjeli na severočeský led s jasným úkolem, a to konečně porazit Litvínov. To se jim bohužel nepovedlo i přes řadu brankových příležitostí. Po dobu utkání byli sešívaní lepší než jejich soupeř, v prodloužení je pak však srazila vlastní chyba. Červenobílí si stále drží sedmibodový náskok na poslední Boleslav.

Na začátku utkání byli, díky vyloučení Černého, aktivnější hosté. Poté se ale výkony týmů vyrovnaly a oba celky hráli ze zajištěné obrany a oba brankáři se docela nudili. V první větší šanci se ocitl litvínovský Hübl, který z mezikruží těsně minul branku. Na druhé straně byl zase blízko gólu slávistický Vondrka, ten nastřelil vyrážečku Volkeho.

Následně nedokázal Jelínek přehodit Volkovy betony, a tak brankový účet zápasu byl stále na nule. I nadále hráli sešívaní se zabezpečenou obranou, v útoku to však nijak úchvatné nebylo. Slávisté si sice brankové příležitosti vypracovat dokázali, jenže to zakončení hostům vůbec nedařilo.

V úvodu druhé čáasti byl ve výborné pozici Hertl, který netrefil prakticky prázdnou branku. Za chvíli nato se připomněli i domácí, kdy Lukeš nastřelil tyč Kopřivovy svatyně. 33 minuta patřila jen Slavii, protože nejdříve ujel Růžička s Hertlem 2 na 1 a ihned poté se litvínovský gólman vrhl po puku ležícím v brankovišti a zachránil svůj celek od inkasovaného gólu.

Zbytek druhé dvacetiminutovky se nesl v poklidném duchu a hra se odehrávala převážně ve středu ledové plochy. Půl minuty po úvodním vhazování třetí třetiny se zjevil před Volkem překvapivě hostující obránce Kadlec. Litvínov se nenechal zahanbit a po sérii několika vyloučení také zahrozil. Černý se natlačil před Kopřivu a málem protlačil kotouč mezi jeho betony.

Dokonce třetího dějství se obě mužstva snažila vstřelil ten tížený, to se jim ale nepovedlo a na řadu přišlo prodloužení. V něm se na začátku mohl prosadit Hübl, kdyby však nenastřelil tyčku. Ten samý hráč nakonec celé střetnutí rozhodl. Viktor Hübl se dostal po sporné situaci ke kotouči a nasměroval ho pod padajícího Kopřivu.

Ohlasy trenérů
Viktor Lukeš (Litvínov): "Nesehráli jsme špatné utkání. Bylo to ale více o bojovnosti, než o kráse. Podržel nás brankář Volke, který chytal výborně. Soupeř měl tlak v přesilovkách, naše byly naopak bídné, s čímž se potýkáme skoro celou sezónu. Z naší strany chybělo více střelby. Se štěstím se nám splnilo dát gól v prodloužení a máme dva body."

Jiří Čelanský (Slavia): "Utkání bylo vyrovnané. Sledovali jsme průměrné utkání, ve kterém bylo příliš individuálních chyb z obou stran. Ani v těch nejvyloženějších příležitostí jsme branku nedali. To, že si odvážíme bod, je luxus, protože jsme nedali gól."

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více