Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
13. března 2012

Juniorům začíná play-off, v předkole se utkají s Třincem

Slávističtí junioři si dobrými výkony během sezóny zajistili boje o titul. V konečné účtování se umístili na pěkném devátém místě se ziskem celkových 72 bodů. Začátek sezóny se sešívaným nepovedl, pak se ale vzchopili a postupnými krůčky se dostali až na polovinu tabulky.

Červenobílí nezačali letošní sezónu ideálně a z úvodních 14 zápasů získali pouhých 12 bodů. Z vítězství po základní hrací době se v tomto období radovali jen ve dvou případech, a to když si dvakrát připsali skalp Kladna. Poté se ale někteří sešívaní mladíci vrátili z působení v Mostě a tým s novým impulsem začal vyhrávat. V prosinci dokonce dokázali čtyři zápasy neprohrát. Už v téhle době bylo jasné, že když si udrží dobrou formu až do konce, tak je boje v ply-off nemohou minout.

Na začátku nového kalendářního roku začali doslova řádit Mavrojanidis a Žejdl. Tito dva útočníci nasbírali dohromady úctyhodných 93 kanadských bodů. Druhý jmenovaný si však vychutnal i několik střetnutí v extrralize. Nesmíme ale zapomenout také na fantastické výkony slávistické jedničky v brance Jana Dlouhého. Ten často doháněl forvardy soupeřů Slavie k šílenství.

Něco ze statistik

Georg Mavrojanidis získal pomyslnou korunu pro krále střelců, kdy předstihl o dvě branky Kilnara z Vítkovic. S celkovým ziskem 58 bodů za 30 gólů a 28 asistencí vyhrál i kanadské bodování ligy před Šrámkem z Litvínova. Dobře se umístil i Žejdl, který však stihl odehrát za juniorské mužstvo pouhých 17 zápasů, ve kterých si připsal 42 bodů.

Ve statistikách obránců to už tak dobře nedopadlo. Přesto lze zmínit hlavně Tomáše Semráda, ten obsadil pěknou osmnáctou pozici s 16 kanadskými body. Další červenobílý obránce Krejčí zase patří k nejlepším v lize co se týče průměru bodu na zápas, protože jeho skóre je více jak bod na utkání.

Soupeř v předkole

V předkole se Slavia utká se slezským Třincem, se kterým má letos vyrovnanou bilanci zápasů. První utkání se odehraje v úterý 13.3. na ledě Třince, série se poté přesune do pražského Edenu, kde se obě mužstva střetnou ve čtvrtek 15.3.
Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více