Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
13. března 2012

Opustí Slavia O2 arenu? Rozhodne jednání s Bestsportem

Plánovaný příchod klubu HC Lev do O2 areny se z velké části dotýká i pražské Slavie, která má se společností Bestsport, majitelem libeňské haly, podepsanou dlouhodobou smlouvu, jejíž detaily se ale po každé sezoně upravují. Co tedy nyní nastane? Budou ve Vysočanech působit oba kluby, nebo jeden bude muset z kola ven? "Pro nadcházející ročník ještě máme vyjednanou výjimku na Eden, ale návrat sem by byl krok zpátky," tvrdí obchodní manažer Slavie Mgr. Ladislav Blažek.

I když prezident KHL Alexandr Medvěděv považuje za hotovou věc, že se HC Lev stěhuje z Popradu do Prahy, definitivní to ještě není. Vedení slovenského klubu zatím nic neposvětilo, navíc by se šéfové KHL měli nejdřív dohodnout s Českým svazem ledního hokeje. Ten ale oficiální žádost ještě neobdržel.

"Trochu mě mrzí, že jsem se o celé věci dozvěděl z médií, a nikoli přímo od Bestsportu," reaguje Ladislav Blažek. "Samozřejmě se ale dalo tušit, že se KHL v Praze jednou hrát bude. Možná jsme to čekali až v té další sezoně, věci ovšem nabraly rychlý vývoj a ovlivňují i Slavii. Uvidíme, co na to svaz. Loni chtěl to samé Hradec Králové a nebylo mu vyhověno," připomíná.

Je jasné, že klub hrající KHL v Česku s sebou nese řadu možných komplikací. A to třeba odliv potenciálních sponzorů, fanoušků či obecně snížený zájem o extraligu. "KHL je skvělá soutěž a hokej tam je zkrátka na jiné úrovni než tady. Navíc Praha je hlavní město a má nejlepší arenu v republice, takže to spojení chápu. Na druhou stranu tady ale potom budou tři velké hokejové kluby a pět fotbalových. A lidi mají jen jeden čas a jedny peníze," konstatoval Ladislav Blažek, jenž na Slavii zodpovídá za finanční stránku věci.

Úbytku věrných slávistických příznivců se neobává. Otázka je, jak se ke KHL postaví nezařazený fanoušek, jenž dosud výrazně nestranil ani jednomu z pražských "S". "O flotilu našich věrných se určitě nebojím, pevné jádro neopustí ani Spartu. Ale pak jsou tady lidé, kteří chtějí vidět dobrý hokej a doteď si vybírali mezi dvěma kluby. Teď budou mít hned tři," podotknul bývalý skvělý brankář.

Hlavní problém ale bude, jak se oba celky do O2 areny vůbec vejdou. Tím, kdo by tomu druhému musel často ustupovat, by byla nejspíš Slavia. "KHL by měla u Bestsportu asi přednost, síla peněz je daná," prohodil Blažek a dodal: "Extraliga je variabilní a my se snažíme, aby časových kolizí s programem O2 areny bylo co nejméně, ale KHL má přesně daný rozpis a přes něj nejede vlak. Takže až bude hrát Lev v týdnu čtyřikrát doma, bude to pro nás dost složité. A to nemluvím o neustálém přemalovávání ledové plochy."

Jaké jsou tedy náhradní varianty? Slavia by příští sezonu teoreticky mohla odehrát ve vršovickém Edenu, výjimka na tento stadion udělená od APK platí do konce ročníku 2012/2013. "Ale pro nás by to byl krok zpátky. Atmosféra v pla-out je tu sice neuvěřitelná, jenže jak fanoušci, tak i sponzoři si zvykli na kvalitu O2 areny a ta je prostě nesrovnatelná. Uvidíme, co bude. Teď nás čeká jednání s Bestsportem o detailních podmínkách našeho působení v O2 areně v příští sezoně, potom budeme vědět víc," uzavřel ředitel Slavie.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více