Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.3.2012

Slávisté vedli o tři branky, přesto vítězství museli vydřít

PO5, pátek 16.3.2012, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
4:3
2:0, 1:1, 1:2
Karlovy Vary

Branky a nahrávky: 5. Doležal (Kadlec), 11. Šulc (Růžička), 23. Jaškin (Sklenář, Kolařík), 46. Jelínek (Krejčík, Doležal) - 26. Gründling (Skladaný), 44. Gřegořek (Pech), 53. Pech (Kumstát). Rozhodčí: Hribik, Hradil - Bláha, Bryška. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3125. Střely na branku: 35:39. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3.

Sestavy

Slavia

Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, Šulc, Kolařík, J. Krejčík - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Jaškin, P. Jelínek, J. Doležal

Karlovy Vary

Mensator - Gřegořek, Gawryletz, Lučka, Mocek, Gulaši, Gründling, M. Rohan, od 40. navíc Prošek - Pech, Kumstát, Zaťovič - Dej, T. Sýkora, Skladaný - Kuběna, Mikeska, Kotrla - T. Rohan, Vachovec, Koblasa

Tak jednoznačně to vypadalo, ale ne tak jednoznačně skončilo. Utkání pátého kola play-out se zprvu vyvíjelo podle představ sešívaných, když si vypracovali tříbrankový náskok. Jenže zelenobílí dokázali ještě hodně. Vstřelili kontaktní branku, a když slávisté odpověděli, snížili znovu. Sešívaní ale nakonec vítězství uhájili.

Do utkání vstoupili aktivněji sešívaní, kteří si rychle vynutili přesilovou hru. Využít ji sice nedokázali, ale nedlouho po návratu karlovarského Sýkory na led se po Kadlecově střele gólově prosadil Jiří Doležal. Domácí byli i nadále aktivnější, ale Mensator i se štěstím dokázal slávistickému náporu odolávat. Když už se zdálo, že Karlovy Vary hru vyrovnaly, přišel do jejich branky další úder.

Zaťovič totiž nejprve neproměnil velkou šanci hostů a z protiútoku skóroval Jakub Šulc. Jeho poněkud záhadný gól musel posvětit videorozhodčí, ale po krátké prodlevě tak učinil. V závěru třetiny si v početní výhodě zahrála i Energie, do většího náporu se ale hosté nedostali a tak po úvodním dějství prohrávali 0:2.

Také ve druhé dvacetiminutovce měli červenobílí nejprve přesilovku 5 na 4, kterou opět nevyužili, avšak o chvíli poté předložil Sklenář ideální pas před bránu pro Dmitrije Jaškina, jenž neměl problém s umístěním puku do sítě.

Hosté ale rychle odpověděli. Skladaný zavezl kotouč do útočného pásma, předal ho do druhé vlny pro Martina Gründlinga, který puk dokázal procedit těsně za brankovou čárou. Rozhodčí opět raději oslovil svého kolegu u videa, jenž následně platnost gólu potvrdil.

Vzápětí mohlo být v karlovarském táboře ještě veseleji. Kumstát totiž dokázal využít hrubé chyby v rozehrávce Slavie a pelášil sám na branku. Kopřivovi sice udělal povedenou kličku, domácí gólman se však s kapitánem Energie dobře přesunul a puk dokázal zastavit před brankovou čárou.

Ve třetí třetině se dlouho hrál neurovnaný hokej, aby pak udeřili Karlovarští. Petr Gřegořek se až příliš snadno prosmýkl přes domácí beky a povedenou střelou pod víko zavěsil. Radost hostů však netrvala dlouho. Krejčík zavezl puk za Mensatorovu bránu, odkud našel na vrcholu brankoviště Petra Jelínka, který měl už snadnou práci.

Gól na 2:4 ale Energii nepoložil, ba naopak. Hosté zasypali Kopřivu sprškou střel, ani jedna se však k jejich smůle neujala. Na druhé straně pak mohl zvýšit Hertl, jeho svižná střela ale jen olízla pravou Mensatorovu tyčku. Tentýž hráč byl ve slibné pozici i o střídání později, z mezikruží však vypálil těsně vedle.

Domácí pak navíc měli další přesilovku, kterou ale zahráli prachbídně. Dovolili Karlovým Varům operovat v jejich vlastním pásmu, čehož rád využil Lukáš Pech, jenž nikým nehlídán nadvakrát zasunul kotouč za bezmocného Kopřivu.

Energetici v tu chvíli drželi taktovku hry pevně v rukou, dovolili však sešívaným hodně nebezpečný brejk, na jehož konci byl sám před Mensatorem osamocený Pospíšil, hostujícího gólmana ale z bezprostřední blízkosti propálit nedokázal.

Minutu před koncem tlak Karlových Varů sílil, brankář Mensator navíc zůstal na lavičce, tudíž hosté hráli po oddechovém času v šesti hráčích v poli. Slávistům se poté ale podařilo hru rozkouskovat a nakonec ubránili těsnou výhru 4:3.

Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia Praha): "Vstup do utkání jsme stejně jako v posledním utkání doma měli výborný. Bohužel jsme se po první přestávce nechali malinko ukolébat a dostali soupeře zpátky do utkání. Důležité bylo, že po brance na 3:2 jsme nezačali zmatkovat a přidali nakonec rozdílový gól. Fakt, že jsme se dostali do čela skupiny o udržení, nás nechává chladným. Všem týmům jde hlavně o to, aby se pohybovaly nahoře a co nejrychleji si zajistily záchranu."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Měli jsme špatný vstup do utkání, když jsme tentokrát prohrávali dokonce o tři branky. Pak jsme se rapidně zlepšili a dokázali nakonec utkání v závěru zdramatizovat. Je to škoda, přesto si za druhou půlku zápasu zaslouží hráči absolutorium."

Autor Jan Salajka, Václav Baumann
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více