Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. března 2012

Jestli jsem mířil? Snažil jsem se vystřelit po ledě, usmíval se Hertl

Do druhé poloviny skupiny o udržení slávisté vstoupili výborně. Díky vysoké výhře nad Litvínovem 6:2 odskočili posledním dvěma týmům na rozdíl sedmi bodů. "Za vítězství jsme strašně rádi," oddechl si autor poslední branky osmnáctiletý Tomáš Hertl.

Jak vidíte boj o záchranu? Litvínov je poslední o skóre za Mladou Boleslaví, vy máte sedm bodů náskok.
Hlavně nesmíme polevit, protože náskok není tak velký. Musíme další dva zápasy vyhrát, dostat se do pohody, abychom skupinu o udržení dohráli v klidu. Výhra nad Litvínovem je pro nás hodně důležitá, protože jsme s ním prohráli šest předchozích utkání. Jsme za to rádi a doufám, že takhle budeme pokračovat až do konce sezony.

Jak byste zhodnotil utkání? Bleskově jste se ujali vedení 3:0, pak se ale soupeř dvěma góly vrátil do zápasu. Až ve druhé polovině utkání jste nasázeli další tři branky.
Úvod jsme měli opravdu parádní, podobným způsobem bychom měli hrát v každém zápase. To, že se na nás soupeř dotáhl, se nám stávalo i v sezoně, to se ale nesmí opakovat. Litvínov už získal několik bodů, když skóre otočil. Naštěstí jsme to tentokrát udrželi, přidali góly a výsledek si na konci pohlídali.

Tomáš Hertl si proti Litvínovu připsal první bod v play out
Ve třetí třetině byl na puku více Litvínov a hra se odehrála spíše ve vašem obranném pásmu. Chtěli jste se soustředit spíše na defenzivu a čekat na brejky?
Chtěli jsme hrát z obrany a dostávat rychlých protiútoků. Nakonec jsme nějaké proměnili.

Šestým gólem jste uzavřel střelecký účet zápasu. Jak byste celou situaci popsal?
Míca dobře napadal, obránce vyhodil puk po plexisklu přímo mně na hokejku a hned jsem vystřelil. Gólman byl navíc v pohybu a trefil jsem mu prostor mezi betony.

A mířil jste?
(úsměv) Snažil jsem se vystřelit po ledě. Jak byl brankář ve skluzu, tak jsem tam viděl nekryté místo. Nechtěl jsem střílet nahoru jako vždycky. Naštěstí mi to tam spadlo.

Zabrousíme i k vašim vrstevníkům do juniorky, kteří vypadli hned v prvním kole play off. Nemrzelo vás, že jsme si nimi nemohl zahrát?
Téměř na každý domácí zápas jsem se byl na kluky podívat. Moc jsem jim přál úspěch, bohužel to nezvládli. Kdybych mohl, určitě bych jim rád pomohl. Má práce je teď ale u áčka.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více