Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
4. dubna 2012

Sezonu juniorů hodnotí trenér Josef Beránek

P R A H A - Slávističtí junioři přes čtvrtfinále neprošli. Z předkola postoupili přes Třinec, v dalším kole jim však plány zkřížil Chomutov, který nakonec slaví titul. „Určitě jsme měli na to, abychom se dostali dál,“ řekl trenér červenobílých Josef Beránek.

V předkole mužstvo posílil Dmitrij Jaškin, do odvetného zápasu dokonce nastoupil i Lukáš Žejdl. S těmito posilami junioři po remíze 1:1 a vítězství 4:2 proklouzli do čtvrtfinále. V něm už ale Žejdl ani Jaškin nehráli a po těsných prohrách 1:2 a 0:1 se Beránkův výběr musel rozloučit se sezonou. „Škoda, že nemohli nastoupit. Protože jejich přítomnost byla na hře vždycky znát. Přesto jsme měli na to, abychom postoupili,“ litoval Beránek.

Lukáš Žejdl v uplynulé sezoně nastoupil na čtyřech frontách. Připsal si starty v extralize, v první lize za Most a Beroun a na sedmnáct zápasů vyztužil slávistickou juniorku. Mezi svými vrstevníky dominoval, když nasbíral dvaačtyřicet kanadských bodů za třináct gólů a dvacet devět asistencí. „Lukáš Žejdl vyčníval už v předchozích letech. Nicméně letos zahrál velmi dobře i Georg Mavrojanidis. Nesmím však zapomenout ani na obránce, kteří rovněž měli skvělou sezonu,“ podotkl Beránek.

Lukáš Žejdl stihl v základní části za 17 zápasů posbírat 42 kanadských bodů
Vstup do letošního ročníku se ale juniorům moc nepovedl. V úvodních osmnácti kláních pouze pětkrát slavili vítězství, z toho ovšem dvě až po samostatných nájezdech. „Nedařilo se nám střelecky, nedávali jsme góly. To se ale někdy stává,“ viděl příčinu Beránek.

Zato závěr byl famózní. Posledních osm utkání základní části junioři vyhráli a do předkola play off dopluli na vítězné vlně. „Tým byl ve velké pohodě, což se projevilo i proti Třinci,“ popsal Beránek.

S mládežnickým hokejem se ovšem po nevydařeném čtvrtfinále loučí řada talentovaných hráčů ročníku narození 1991. V kategorii juniorů se v příštím ročníku extraligy už neobjeví třeba hráči: Jindřich Barák, Tomáš Semrád, Filip Kejdana, Pavel Klhůfek, Georg Mavrojanidis, Jáchym Suchánek či Lukáš Žejdl. Je téměř jisté, že se všichni do A-týmu neprosadí, tudíž je pravděpodobné, že se rozptýlí po hostování. O jejich osudu se rozhodne v následujících týdnech. „O tom, kde budou hrát, ale nerozhoduji já,“ pravil Beránek.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více