Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
12. dubna 2012

Slavii opouští asistent Čelanský a útočník Doležal

Slávistický klub hlásí první letní změny. Smlouvu neprodloužil forvard Jiří Doležal, končí i jeden z asistentů Vladimíra Růžičky Jiří Čelanský. Do svých celků se pak vrací obránce Komety Juraj Valach a útočník Liberce Antonín Dušek, kteří na Slavii pouze hostovali. Informoval o tom trenér a generální manažer Vladimír Růžička.

Žádný jiný hráč by odejít neměl, výjimkou je reprezentant Michal Vondrka. O něj je velký zájem v zahraničí a Slavia tuší, že svého tahouna zřejmě nebude schopná udržet. "O Michala máme obrovský zájem. Děláme, co můžeme, respektuji ovšem to, že když dostane dobrou nabídku zvenku, nejspíš odejde. Nabídce z KHL budeme konkurovat jen stěží. Pokud se ale Michal rozhodne zůstat v Česku, jsme dohodnutí, že bude hrát za nás," uvedl Vladimír Růžička.

Ten v minulých týdnech prodloužil smlouvy několika hráčům, nové kontrakty v Edenu podepsali třeba Petr Kadlec, Pavel Kolařík, Lukáš Krenželok nebo Marek Tomica. "Jen s Jirkou Doležalem jsme se nedohodli. Říkal, že to zkusí někde jinde," poznamenal Růžička na adresu slávistického bojovníka, jenž má ve Slavii mladšího bratra Tomáše.

Červenobílý tábor opouští také Jiří Čelanský. "V příští sezoně povedu mužstvo já, Ondra Weissmann a Pepa Beránek, gólmany budou trénovat Franta Pomahač s Jirkou Hájkem. Jirkovi Čelanskému jsem nabídnul místo u staršího dorostu, ale odmítl," prozradil Růžička, který spolu s Beránkem a Hájkem bude trénovat i juniorský výběr.

Co se týče potenciálních posil, konkrétní jména boss Slavie pochopitelně neprozradil. "Máme něco rozděláno, ale nechci předbíhat, ta jednání jsou na začátku. Nicméně víme, že jestli přijdeme o Michala Vondrku, nějakou náhradu přivést musíme," konstatoval Růžička.

Obránci Vladimír Roth s Jiřím Vašíčkem, kteří dohráli (dohrávají) sezonu na hostování v Liberci, respektive v Brně, se do Slavie nevrátí. Oběma zde vyprší k poslednímu dubnu smlouva. "U Vládi se situace nezměnila, on i jeho agent má jiné představy než my. Také u Jirky se jeho a naše představy trochu rozcházejí, navíc si myslím, že už je domluvený někde jinde," uzavřel Vladimír Růžička.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více