Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. dubna 2012

Lukáš Krenželok bude o volnu hlavně rybařit, výlet do Španělska si ale zakázal

Že je forvard Slavie Lukáš Krenželok skvělým hokejistou i nesmírně pozitivním člověkem, červenobílí příznivci dobře vědí, také by však na něj sedělo označení vášnivý rybář. Právě s prutem u jezera je doslova ve svém živlu a už tím stačil nakazit i hráčskou kabinu. "Ale největší pacient jsem v tomhle směru asi já," směje se ostravský rodák, který na Slavii podepsal před koncem sezony nový kontrakt.

"Když mi trenér nabídnul prodloužení smlouvy, byli jsme hned dohodnutí. Žádné komplikace nenastaly. Chtěl jsem tady zůstat, jiné možnosti jsem ani neřešil," řekl jasně bývalý útočník Vítkovic. V sešívaných službách už má za sebou dvě sezony, během nichž nasbíral 25 gólů a stejný počet asistencí.

"Jestli jsem se za tu dobu stal trochu Pražákem? To asi nejde, hlavně při mluvení je to pro mě složitá situace. Už tam ale aspoň někam trefím, takže neználek na měsíci nejsem," usmívá se Krenželok, jenž v Praze žije s přítelkyní a do Ostravy se vracejí jen občas. "Během ročníku to skoro nejde. Když si tu potřebuju něco vyřídit, jedu sem většinou v pondělí při reprezentační pauze, ale jen na otočku. Zdržím se tu až v létě nebo při suché přípravě, když jsou volné víkendy,“ prozradil.

Teď bude v Ostravě týden, poté pojede do Jižních Čech rybařit. Právě to je totiž jeho největší koníček. "Prostě mě to chytlo. Loni jsem šel s kamarádem a bavilo mě to, tak jsem se tomu přes zimu malinko věnoval. V Praze chodím lovit ryby k Hertlíkovi (Tomáši Hertlovi), jeho rodina má v Šeberově takový rybníček, o který se starají, jsem tam skoro obden. Ale baví to více kluků v týmu. Řekli jsme si, že si uděláme v létě týden čas a vyrazíme rybařit společně," těší se Lukáš Krenželok.

"Pojedu já s Ďolíkem (Jiřím Doležalem), v průběhu se k nám snad připojí i Jelen (Petr Jelínek) s Tombou (Markem Tomicou). Uděláme si takovou pohodu v přírodě," plánuje osmadvacetiletý hokejista, jenž na svůj životní úlovek zatím čeká. "Největší rybou, kterou jsem chytil, byl kapr s 80 centimetry," poznamenal důrazný útočník a dodal: "Už jsme se s klukama domlouvali, že bychom jeli do Španělska na Ebro, což je vyhlášená lokalita na velké ryby. Jenže kdybych tam nadhodil a hned chytil metrový kousek, co pak budu dělat tady v Česku s těmi malými? To už by mě pak nemuselo tolik bavit."

Je tedy vidět, že jako správný rybářský gurmán nechce nic uspěchat. "Nejdřív je potřeba se všechno pořádně naučit, objezdit si nějaké místa tady u nás a tak. Vždyť není kam spěchat. Pravda ale je, že jsem se do toho zbláznil. Pořád mluvím o rybách, trochu mi z toho hráblo," zažertoval "Krenži". Poté přiznal, že svou přítelkyni tím už někdy rozčiluje. "No, občas už se na to tváří trochu kysele. Tak jí říkám, ať jde se mnou, ale ona se brání, že je u vody zima. Už jsme spolu však párkrát rybařili. Tedy rybařil jsem já, Terý se opalovala. Nevím, čím to je, ale když je tam se mnou, tak nic nechytím," rozesmál se.

Nejenom jeho vyvolená má však takovou moc. "Když jsem byl na rybách s Honzou Dreslerem, půjčil jsem mu můj starý prut a já chytal s mým rybářským vybavením, co jsem dostal k Vánocům. Ještě jsem to všechno ani nevybalil a Honza už měl první rybu. Pak jich chytil ještě šest, zato já jen jednu! To bylo tehdy v kabině veselo," zavzpomínal si dobře naložený hokejista a na konci rozhovoru mimoděk prozradil, že se svou partnerkou čekají prvního potomka.

"Už se na miminko začínám moc těšit. Co to bude, nevíme, ještě je brzy, ovšem já bych asi radši kluka, abych s ním mohl chodit rybařit. Hlavní ale samozřejmě je, aby všechno dobře dopadlo!" přeje si Lukáš Krenželok.

Autor OH
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více