Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
25. dubna 2012

Žiju si svou pohádku, říká aspirant na MS Krejčík

Už příští pátek začíná 76. hokejové mistrovství světa, kde se možná představí i dva slávisté. S reprezentací se připravují Michal Vondrka s Jakubem Krejčíkem, pro oba by šlo o vůbec první účast na světovém šampionátu. "Jestli tam fakt pojedu, bude to prostě nádhera. Nevím, jak jinak to popsat," říká talentovaný zadák Krejčík v rozhovoru pro klubové stránky.

Jakube, mistrovství se už blíží. Cítíte teď v týmu zvyšující se napětí?
To ne, nic takového mezi hráči zatím není. Spíš naopak, v kabině je plno srandy a vládne tam uvolněná atmosféra. Všichni vědí, že nás nejdřív čekají tři hodně těžká utkání v rámci EHT. Co bude dál, je ve hvězdách.

Čekal jste po skončení klubové sezony, že budete o nominaci na šampionát bojovat do poslední chvíle?
Nějaké náznaky tam byly, ale abych byl upřímný, moc jsem nevěřil, že v týmu vydržím až do turnaje v Brně. Jsem šťastný, že se mi to povedlo. Kdyby se však pár hráčů nezranilo, možná bych už v mužstvu nebyl.

Sledujete situaci v NHL kolem českých beků? Zatím figuruje v reprezentaci jediný obránce ze zámoří, a to Jakub Kindl.
Sleduju to pozorně, ale nemám vůbec přehled, jak jsou na tom kluci zdravotně nebo jak by se k případné pozvánce do nároďáku postavili.

Kdy vám trenér Hadamczik vlastně oznámí konečnou nominaci?
Měl by to udělat po nedělním zápase s Ruskem.

Bude těžké nastoupit do Českých her v Brně s vědomím, že ty tři duely mohou o všem rozhodnout?
Tak samozřejmě si nebudu moct dovolit vynechat jediný souboj, musím hrát s maximálním nasazením a dát do toho všechno. Ale tak se snažím hrát každý zápas. Navíc si myslím, že trenér už má o nominaci celkem jasno. Dobře ví, jak kdo hraje, spíš už si asi vylaďuje jen detaily.

Premiérovou pozvánku do národního týmu jste dostal v prosinci na Channel One Cup, nyní máte na dosah účast na šampionátu. Skoro to vypadá jako příběh z filmu.
(usmívá se) Je to takový můj splněný sen. Když jsem vstřelil první reprezentační gól, byl to krásný pocit, určitě jsem ale nečekal, že se bude všechno takhle dobře vyvíjet. Žiju si takovou svou pohádku.

Chybí jí už jen správný happyend - mistrovství světa...
Jestli tam fakt pojedu, bude to prostě nádhera. Nevím, jak jinak to popsat.

Hrál jste do poslední chvíle play-out, navíc vypomáhal Ústí ve finále první ligy, poté se hned připojil k reprezentaci... Jak jste na tom se silami?
Je pravda, že na takovéhle tempo jsem nebyl nikdy zvyklý. Ale jsem mladej a nemám se na co šetřit. Nějaké síly ještě určitě mám, dobrá regenerace tomu vždycky pomůže.

A co dovolená? Nemusel jste kvůli nároďáku rušit třeba pobyt v zahraničí?
Nemusel. Přítelkyně letos maturuje, od začátku tedy bylo jasné, že na dovolenou spolu pojedeme až po suché přípravě. Ale i kdyby to tak nebylo, kvůli reprezentaci bych všechno rád zrušil.

Mimochodem, na pokoji jste s Michalem Vondrkou?
Ano, trenér nás dal k sobě.

A řešíte spolu i Michalovu slávistickou budoucnost? Snažíte se ho přemluvit, aby zůstal?
Samozřejmě mu k tomu něco občas řeknu, ale spíš ze srandy. Žádný tlak na něj nevyvíjím.

Jak na to on reaguje?
Většinou se směje. Je jasné, že to rozhodnutí je jen a jen na něm.

Autor OH
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více