Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
11. července 2012

Až se vrátím do extraligy, půjdu zpět do Slavie, slibuje Vondrka

Michal Vondrka má před sebou zahraniční angažmá v prestižní KHL, po dlouhém rozhodování kývl na nabídku Slovanu Bratislava. Na Slavii ovšem nezanevře. „Odehrál jsem tady skvělé sezony, budu na to vzpomínat rád, a pokud se jednou vrátím do extraligy, tak do Slavie. Dlužím to Růžovi,“ řekl v rozhovoru třicetiletý útočník.

Michale, vaším novým působištěm bude Slovan Bratislava, proč jste si vybral zrovna slovenského nováčka KHL? Vypadalo to, že si dáváte s rozhodováním dost načas…
Rozhodl jsem se definitivně vlastně až v pondělí. Se Slovanem probíhalo super jednání, bylo vidět, že o mě mají zájem a i já jsem si říkal, že by to mohlo vyjít. Od začátku bylo ve hře víc týmů, ale nakonec jsem se rozhodl takhle, ať už z hokejových nebo rodinných důvodů.

Už po sezoně jste deklaroval, že máte zájem zahrát si KHL, jaké vás k tomu vedly důvody?
Je to výborná, kvalitní soutěž, hodně se rozrůstá, hraje tam spousta vynikajících hráčů, chci si to vyzkoušet.

Loni jste před sezonou opustil Slavii a odešel jste hrát do Finska, po několika měsících jste se ale vrátil zpět. Nemáte obavy, že by to i tentokrát mohlo dopadnout stejně?
Klidně to tak dopadnout může, ale já jsem člověk, který rád zkouší nové věci, a nebojím se jich. Jdu to zkusit a porvat se o svoji šanci.

Vondrka o Slovanu: Ve hře bylo víc týmů. Rozhodovaly nejen hokejové, ale i rodinné důvody.

Nebude pro vás problém přechod na široké kluziště a trochu jiný styl hokeje, který se v Rusku hraje?
Posledních několik zápasů v nároďáku jsem hrál na širokém kluzišti a myslím si, že mi to až zas takový problém nedělalo. Ale samozřejmě je to něco jiného, než třeba konkrétně Slavia v O2 areně.

Jak probíhala vaše příprava na nadcházející sezonu?
Nejdřív jsem si pořádně odpočinul a vyléčil různé šrámy, protože sezona byla náročná a zápasů bylo hodně. A pak jsem se připravoval individuálně s bývalým desetibojařem Petrem Hornem. Příprava byla krátká, ale hodně svižná, mělo to hlavu a patu. Já už s ním trénuju druhou sezonu naplno a i předtím už jsem s ním absolvoval pár tréninků. Jsem s tím maximálně spokojený, vyhovuje mi to. Letos i loni jsme navíc trénovali ještě s bývalým slávistou Honzou Snopkem.

Bavil jste se s panem Růžičkou o tom, že v případě návratu do extraligy oblečete znovu sešívaný dres?
Bavili jsme se o tom a já vím, že Růža mě dostal do velkého hokeje, nebo spíš tam, kde jsem teď. On mě vytáhl z Budějovic a dal mi šanci a chtěl bych mu to oplatit tím, že kdybych se vrátil, tak bych šel do Slavie.

Váš odchod tým bezesporu oslabil, věříte, že Slavia má na to, aby v příští sezoně udělala úspěch a zapomněla na nepovedený ročník?
Myslím, že jo, přišli kvalitní hráči a mlaďasové se za poslední sezonu taky vyhráli. Navíc nikdo nechce opakovat takový nezdar, stoprocentně věřím tomu, že to bude lepší, než loni.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video