Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
1. srpna 2012

Když bude výluka, rád si za Slavii zahraju, tvrdí Roman Červenka

S hokejisty Slavie se na ledě připravuje i nová posila Calgary Flames Roman Červenka, který v posledních letech zářil v KHL. Odchovanec vršovického klubu se chystá okusit NHL, není však jisté, zda zámořská soutěž začne včas. V případě výluky by si šikovný útočník mohl zahrát za Slavii.

Romane, jak vůbec probíhá vaše příprava před nadcházející sezonou, vaši první v NHL?
Minulý týden jsem začal trénovat se Slavií a budu v tom pokračovat do té doby, než začne extraligová sezona. Ta příprava je pro mě jiná v tom, že mám delší léto, než v předchozích letech. Skončil jsem dřív, nebyl jsem na mistrovství, navíc i NHL začíná později.

Chodíte se slávisty na všechny tréninky, nebo se připravujete i individuálně?
Dá se říct, že zatím chodím skoro na všechny. Snažím se dělat i něco navíc, ale teď je teprve začátek, budu to ještě stupňovat čím víc se sezona bude blížit.

Jak probíhala vaše suchá příprava?
Měl jsem individuální program, bylo to hodně pestré. Chodil jsem běhat, hrál jsem různé sporty, dělal jsem, co potřebuju.

Objeví se Roman Červenka v nadcházející sezoně ve slávistickém dresu?
Myslíte si, že kádr Slavie je dostatečně silný, aby mohl v příští sezoně dosáhnout úspěchu?
Zdá se mi, že liga je každý rok vyrovnaná, můžou být vepředu i vzadu, ale myslím, že ten tým není vůbec špatný. Ale na druhou stranu já jsem dva roky extraligu neviděl, ani jeden zápas, takže se mi to těžko odhaduje.

Jaké jsou vaše osobní cíle pro nadcházející ročník?
Chci hrát co nejvíc, dostat co největší prostor a být co nejvíc platný týmu. Přeju si, aby NHL začala co nejdříve.

Už jste přemýšlel o tom, kde byste hrál, kdyby NHL postihla výluka?
Zatím nad tím nepřemýšlím, doufám, že NHL začne jak má, a když ne, tak se uvidí. Když si tady na Slavii chvíli zahraju, tak budu určitě rád.

Do NHL odcházíte ve stejném věku jako Vladimír Růžička, nedával vám nějaké rady?
Samozřejmě jsme se o hokeji hodně bavili, ale to já ani nevím, že tam šel taky v šestadvaceti, takže v tomhle směru jsme to neřešili.

Jak jste na tom s angličtinou, studujete poctivě?
Učím se už nějakou dobu, ale člověk se to tady nenaučí tak, jako když tam potom bude. Já v tom nevidím žádný velký problém a myslím, že se do toho dostanu během pár měsíců.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více