Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.8.2012

Sešívaní se radují z druhé výhry v přípravě. Znojmo porazili 4:2

přípravné utkání, úterý 21.8.2012, Slavia - Znojmo
Slavia
4:2
1:0, 3:1, 0:1
Znojmo

Branky a nahrávky: 6. Pospíšil (Krejčík, Hertl), 21. Tomica (Kalla, Kadlec), 28. Stránský (Hertl), 31. Kolařík (Alinč, Kalla) - 23. Uram (Pláněk), 56. Jarůšek (Uram). Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

Sestavy

Slavia

Kopřiva – Beňovič, Kadlec, Kuboš, Krejčík, Kučný, Dresler, Kolařík – Kalla, Alinč, Sklenář – Micka, Hertl, Tomica – Pospíšil, V. Růžička ml., Krenželok – Stránský, Jelínek, Poletín

Znojmo

Landsman – Wharton, Pláněk, Bořuta, Henry, Škarda, Sova, Stehlík, Zábojník, Štach – Lattner, Fiala, Beránek, Uram, Beroun, Šeda, Jarůšek, Bartoš, Komínek, Telesz, Strömberg

Slavia poznala podruhé chuť vítězství, když po kvalitním výkonu porazila účastníka rakouské ligy, Znojmo. Orli se se svou kvalitou červenobílým nevyrovnali a od začátku tahali za kratší konec.

Po rozpačitém úvodu, kdy se žádný z týmů nedostal do vyloženě gólového zakončení, se nakonec do vedení dostala pražská Slavia, když využila hned první přesilovku zápasu. Sešívání se uhnízdili v obranném pásmu Znojma a Tomáš Pospíšil přesně dorazil ránu Krejčíka od modré. Znojemští v zápětí nabídli červenobílému celku další početní výhodu. Těsně po jejím skončení rozezvonil Jakub Sklenář břevno hostující branky, když vypálil z pravé strany.

Orli se v první třetině prezentovali především čtyřmi vyloučeními a kvůli tomu si nebyli schopni vybudovat stálejší tlak. Jednu ze šancí jihomoravského týmu předvedl Jan Lattner, který ale místo domácí sítě trefil masku brankáře Kopřivy. Poslední minuty přinesly ještě jednu přesilovku Slavie, ale náskok už sešívaní nenavýšili.

Znojemští hned na začátku druhého dějství předvedli obrovskou chybu, kdy zapomněli v zádech Marka Tomicu, kterého přesnou přihrávkou poslal do samostatného nájezdu Jaroslav Kalla. Tomica už pak neomylně poslal puk mezi betony Landsmana a Slavii dostal do dvoubrankového vedení. Avšak o necelé dvě minuty později udělali sešívaní takřka stejnou chybu. Martin Pláněk vysunul Marka Urama a ten pak střelou pod lapačku překonal Kopřivu.

Jihomoravany snížení povzbudilo a vytvořili si několik jasných gólových šancí, které ale ztroskotaly na domácím brankáři. Naopak sešívaní byli co do proměňování šancí produktivnější. Před polovinou utkání se trefil střelou při zemi Jan Stránský a o pár minut později od modré propálil vše Pavel Kolařík ranou pod víko. Na znojemské straně se ještě blýskl akcí Fiala, kterého ale lapačkou opět vychytal Kopřiva.

Domácím nestačil třígólový rozdíl a do poslední třetiny vkročili ofenzivně. Nejprve přišla hezká souhra Pospíšila s Krenželokem, následně Tomáš Hertl nedokázal v rychlosti překonat již položeného hostujícího brankáře. Znojemští pak dostali příležitost v podobě přesilovky 5 na 3, ale tu využít nedokázali.

Domácí Hertl přidal v přesilovce další přesné sestřelení Landsmanovi horní tyče. Na druhé straně ještě dokázal upravit konečné skóre na 4:2 Richard Jarůšek, když se mu podařilo prostřelit z úhlu slávistické obránce i domácího brankáře.

Autor David Mencl, Betty Mufová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více