Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.8.2012

Červenobílí opět neprohráli, s Drážďany remizovali 1:1

přípravné utkání, středa 29.8.2012, Slavia - Drážďany
Slavia
1:1
0:0, 1:1, 0:0
Drážďany

Branky a nahrávky: 24. Hertl (Kempný) - 35. Boisvert (Žůrek). Vyloučení: 1:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1.

Sestavy

Slavia

Furch - Kempný, Šulc, Kučný, Dresler, Kolařík, Beňovič, Krejčík, Kuboš - Žejdl, Jelínek, Doležal, Pospíšil, Hertl, Stránský, Micka, Tomica, Poletín, Sklenář, Růžička, Kalla. Hlavní trenér: Vladimír Růžička.

Drážďany

Briggs - Prommersberger, Heider, Ziolkowski, Reckers, Stein, Kurtz, Hájek - Huebscher, Kaartinen, Boisvert, Mücke, Pietsch, Jarrett, Žurek, Holzmann, Becker, Gosdeck, Brenninger, Lüsch. Hlavní trenér: Thomas Popiesch.

Od začátku utkání se otěží chopili slávisté, kteří se také dostali do vedení. Hubený náskok neudrželi a nakonec si připsali jen remízu s týmem z 2. německé ligy. Dobrým výkonem se prezentoval mladík Lukáš Žejdl.

Po nepříliš aktivním úvodu se jako první dostali do šance slávisté. Střela Sklenáře ale letěla mimo. O chvíli později chtěl domácího tlaku využít Tomáš Micka, jenže po vybruslení zpoza klece taktéž nezamířil přesně. V další šanci byl Jelínek, jemuž se sice povedlo obstřelit ležícího brankáře Briggse, puk však skončil jen v boční síti.

Největší příležitost si červenobílí vypracovali v samotném závěru prvního dějství. Jaroslav Kalla se dostal ke kotouči na útočné modré čáře, obhodil si obránce a ještě hledal na vzdálenější tyči najíždějícího Žejdla. Mladý forvard však dostal přihrávku na dlouhou hůl a už nedokázal přesně zakončit.

V úvodu druhé třetiny nejprve zahrozil hostující Jarrett, Furch ale včas vyjel a šanci zneškodnil. Na druhé straně pak tvrdě pálil Dresler, ale ani jeho rána do branky neprošla. To dorážka Tomáše Hertla z bezprostřední blízkosti po bombě Kempného se už ujala a Slavia šla do vedení.

Odpovědět se pokusil aktivní Jarett, ale ani tentokrát střelou z kruhu Furcha nepropálil. V polovině utkání si vzal puk Tomáš Micka a pohledně se středem uvolnil hned přes tři hráče soupeře a dostal se až před Briggse. Americký gólman ho ale v situaci jeden na jednoho dokázal bravurně vychytat.

První vyloučení přišlo až ve druhé polovině druhé dvacetiminutovky, když za katr zamířil hostující Prommersberger. V početní převaze měl nejprve gól na hokejce Hertl, avšak po křižné pobídce nedokázal zblízka přesně zamířit. Chvilku nato ale Drážďany využily okénka v domácí defenzívě a v oslabení udeřily. Jan Žůrek ujel s kotoučem a před Furchem ho předložil pro úplně volného Huga Boisverta, jenž vyrovnal.

Ve třetí třetině už pohledných akcí ubylo. Výjimkou mohla být střela Pospíšila, jeho rána zpoza brány ale trefila jen oblouk drážďanské klece. Závěr utkání se pak proměnil ve festival zahozených šancí Slavie. A když ani elegantní uvolnění Stránského či rychlá dorážka Hertla nevedly ke gólu, obě družstva se rozešla smírně.

Autor David Mencl, Václav Baumann
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více