Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
30. srpna 2012

Já a jednička? Nechme to na trenérovi, směje se Furch

Blíží se začátek extraligy a forma Dominika Furcha stoupá. V prvním přípravném zápase proti Jekatěrinburgu sice pustil tři branky, ale v posledních dvou utkáních kapituloval vždy jen jednou. A co on si myslí o obsazení červenobílé brankářské jedničky?

Jak byste krátce zhodnotil zápas s Drážďany?
Měli jsme celou dobu převahu. Bohužel jsme nedali víc gólů, i když šancí jsme měli opravdu hodně. Jim zachytal gólman a pak naneštěstí jednou ujeli a hned to proměnili.

Slabá produktivita se se Slavií táhne už dlouho. Pracují na tom trenéři?
Rozhodně to trénujeme. A zase minulý zápas jsme dali čtyři branky ruskému týmu. Dneska nám nepřálo tolik štěstí a především se dnes mohli spolehnout na dobrý výkon brankáře.

Hrála roli i absence řady klíčových hráčů?
Taky to může být cítit. Přece jenom ti hráči jsou zkušení. Ale i tak jsme si vytvořili mnoho šancí. Teď už jen, aby nám to tam taky někdy spadlo (smích).

Když se zaměříme na onen gól ve vlastní přesilovce, kde byla hlavně chyba?
U nich v pásmu jsme na modré ztratili puk, prohodili nás a jeli dva na jednoho. A pak to vyřešili natolik dobře, že z toho padnul gól.

Dnes se hrál nezvykle čistý zápas. Chyběl tomu náboj?
To si nemyslím. Rozhodčí dnes pustili několik zákroků a hra byla hezky plynulá. Někdy je to i dobře, když se nevylučuje.

Letošní příprava byla v lecčems nová. Bylo i na vás jako na brankáře vymyšleno něco speciálního?
Oproti minulé sezoně moc změn nebylo. Každý trénink začínáme dvacetiminutovým gólmanským tréninkem, ale to tak bylo i v loňském roce. Ten perný hráčský trénink absolvujeme normálně s ostatními a pak si ještě děláme naše brankářské věci.

Vyhovuje vám střídání s Miroslavem Kopřivou?
V té přípravě je to hlavně o tom, abychom si to ošahali oba dva. Uvidíme, jak to bude v sezoně.

Takže jasná jednička pro nastávající ročník ještě není?
Tuhle otázku bych nechal na trenéra (smích).

Autor Betty Mufová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více