Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
8. října 2002

Jan Hejda: Dali jsme do toho všechno, ale bohužel se to nepovedlo.

Mizérii končící další porážkou Slavie musel přihlížet i obránce Jan Hejda. Neproměněné přesilové hry, nepřesné přihrávky a minimální střelba rozhodly o porážce Slavie na domácím ledě.



Představení doslova á la cirkus EDEN mohli sledovat diváci hokejového utkání Slavia versus České Budějovice. Nepříliš pohledný hokej, který byl způsoben vyloženě obrannou hrou hostí a také střeleckou impotencí domácích.

Pokud nedávají góly útočníci, někdy je zastoupí obránci, ovšem ne vždy. Jedním z beků, kteří nastoupili k onomu nešťastnému utkání, byl i Jan Hejda. "Musíme více střílet, my se neustále snažíme dotáhnout akce až do prázdné brány, místo toho, abychom dojeli ke kruhu a vystřelili". Přes celé kluziště a skrz mříže masky se situace nejevila o moc jinak, říká nejlepší muž Slavie na ledě Roman Málek. "Dnes jsme si, narozdíl od jiných zápasů, ani nevytvořili žádné slibné šance. Je to obtížné především na koncentraci, abychom neobdrželi nějaký laciný gól".

Samozřejmě se může stát, že se družstvu nedaří, protože soupeř doslova zabetonuje střední pásmo. "Dneska to bylo dost těžké, Budějovice více méně čekaly na rychlý protiútok a neustále bránily modrou čáru," řekla opora Slavie Roman Málek. Ovšem i on si vybral slabou chvilku, to když zahrál na nervy všem slávistům v ochozech svou nejistou kličkou před dotírajícím útočníkem. "Určitě to vypadalo špatně, náš bek přijížděl ke mě a stíhal ho forčekující útočník. Jemu jsem kotouč přihrát nemohl, tak jsem to chtěl přihrát na křídlo, které sjíždělo k modré čáře, ale bohužel jsem našeho beka trefil do kolena. Naštěstí to dobře dopadlo." Ano v druhé části druhé třetiny to pro Slavii ještě dobře dopadlo, co se ale týče druhé minuty prodloužení, už to bylo poněkud horší. "Měli jsme puk za bránou, obránce se snažil přihrát na křídlo, špatně jsme se dohodli, jeden hráč šel střídat, soupeři se zmocnili kotouče a okamžitě nás přečíslili,"komentoval jedinou gólovou situaci slávistický brankář. A jak viděl gólovou situaci jediný střelec zápasu českobudějovický Luboš Rob? "Výborně jsme forčekovali, oni se snažili přihrát na hráče, který jel ovšem právě střídat a kotouč za sebou neviděl. Já jsem byl zrovna u mantinelu a onu přihrávku zachytil. Okamžitě jsem přihrával k bráně, dostal jsem zpětnou přihrávku před odkrytou klec, pak pro mě nebyl problém zavěsit." Dobrá, připusťme, že byla jihočeská obrana zahuštěná. Jak si potom ale vysvětlit to, že se Slavii nedařilo ani v přesilových hrách? Možná respekt ze soupeře, anebo Slavie přesilovky prostě neumí? Dvě minuty jsou krátká doba, dobrá rozhodčí nabídne po faulu Luboše Roba čtyři. "Zachytil jsem vyhozený puk a okamžitě střílel zpátky golfovým úderem. Hráč jel proti mě a hokejka mi zůstala viset ve vzduchu, v podstatě mi najel do hole, tak jsem ho zasáhl do obličeje. Hráč zodpovídá za svoji hokejku, ale 4 minuty se mi zdály nepřiměřené." Kde hledat zakopaného pudla? "Myslím si, že máme vůbec špatné přesilovky. Obtížně se dostáváme do pásma a těžko si vyváříme nějaký tlak, abychom dali gól,"míní Roman Málek.

V Plzni o jeden gól, doma také, na vítězství ne a ne dosáhnout. "V poslední době jsou pro nás všechny zápasy těžké, my potřebujeme dát více branek, abychom se chytli a pak to tam začne padat," říká obránce Hejda. Hosté stříleli, ač měli méně šancí poněkud víc."Málek jistě žádnou vyloženou slabinu nemá, Slavia má kvalitního gólmana, to všichni ví. My jsme si řekli, že budeme v okamžiku jak se dostaneme do třetiny všechno střílet. Každý brankář má nerad střely na nohy, chtěli jsme si sjíždět na dorážky, což se nám i několikrát povedlo," komentoval střeleckou aktivitu Jihočech Luboš Rob. Nečekaný výsledek, na Slavii smutek, v Českých Budějovicích neskrývaná radost nejen Luboše Roba."Určitě měli dvě tři šance, které mohli proměnit a neproměnili. Díky tomu jsme uhráli výsledek 0:1, který je pro nás, v situaci jaké jsme, výborný."

Nakonec se stal nejúspěšnějším střelcem úterního večera pan Vladimír Hula, který dvěma trefami z poloviny kluziště vyhrál o přestávce jízdní kolo. Na závěr snad jen slova Jana Hejdy: "Dali jsme do toho všechno, ale bohužel se to nepovedlo."
Autor Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více