Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
17. října 2012

Konec borců z NHL v extralize? Počkáme na vývoj situace, říká Růžička

Jak to bude s hokejisty z NHL v Česku? Hráčská asociace NHLPA jim měla doporučit, aby minimálně do 23. října v Evropě nikde nehráli. Znamená to tedy, že Romana Červenku s Vladimírem Sobotkou už fanoušci v pátek na ledě neuvidí? Zatím nic takového. Červenobílý klub vyčká na chod dalších událostí.

Celá situace je dosud hodně nejasná. Někteří hráči napříč extraligou žádné doporučení ani nedostali, což se týká také Sobotky. „Bohužel o tom nic moc nevím. S agentem jsem ještě nemluvil a ani s trenérem jsme to dosud neprobírali. Spíš si k tomu něco řekneme až ve čtvrtek na tréninku,“ prohodil forvard St. Louis Blues.

Spekuluje se, že žádost NHLPA nesměřuje na hráče, kteří v Evropě už působí, nýbrž na ty, kteří se k tomu v nejbližší době chystali. „Možné to je, už jsem něco takového taky slyšel. Ale teď je zbytečné se nějak víc vyjadřovat. Nemám dostatek informací,“ konstatoval Sobotka.

V klidu zůstává i kouč a generální manažer Vladimír Růžička, který by ze dne na den přišel o dva klíčové hráče. „Zatím to vůbec neřeším. S klukama jsem na něčem domluvený a nějaké doporučení je hezká věc, ale ne až tak podstatná. Vždyť mě v tuto chvíli nemusí ani nijak zajímat. Hlavní je, jestli NHL skutečně začne, od toho se bude všechno odvíjet. Takže my vyčkáme na vývoj situace,“ prohlásila legenda na střídačce Slavie.

A jaký scénář je podle něj ten nejreálnější? „Buď budou kluci z NHL hrát v Evropě normálně dál, nebo všichni skončí. Ale to je jen můj názor. Teď si může někdo doporučovat, co chce, jenže to je tak celé. Schválně si počkejme, kolik hráčů ze zámoří nastoupí dnes v KHL,“ uzavřel lodivod Slavie.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více