Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. října 2012

Slavii čeká souboj s Mountfieldem. A pak rovnou na fotbal

Série domácích zápasů pokračuje, v pátek slávisté přivítají českobudějovický Mountfield. Za jihočechy možná poprvé nastoupí posily z NHL - Milan Michálek a Martin Hanzal. Diváci se tak mají nač těšit. Začátek zápasu byl přeložen už na 17:15 z důvodu kolize s utkáním fotbalové Slavie proti Příbrami (od 20:15). Fanoušci sešívaných tak mohou stihnout oba duely, navíc ušetří!

Náš soupeř – HC Moutfield České Budějovice

Klub založen: 1928
Trenér: Peter Draisaitl
Největší úspěchy: 1x mistrovský titul (1951), 1x stříbro (1981), 4x bronz (1937, 1953, 1995, 2008)
Internet: www.hokejcb.cz
Hvězdy týmu: Jakub Kovář, František Ptáček, Aleš Kotalík

Z kabiny Slavie

Slavii čeká druhá polovina ze série čtyř zápasů doma v řadě. V prvním utkání porazila Chomutov 4:0, ve druhém podlehla po divoké přestřelce Třinci 5:6 v nájezdech, když ve třetí třetině přišla během pár desítek vteřin o slibný dvoubrankový náskok. Nyní přichází na řadu českobudějovický Moutfield a v neděli načne v O2 areně druhou čtvrtinu základní část proti Zlínu.

Sešívaní vyrazí do boje proti Českým Budějovicím v brance s Dominikem Furchem, který nedochytal poslední zápas proti Třinci a byl v jeho polovině po třech inkasovaných gólech střídán. Nyní ale opět dostane šanci, brankářská jednička Miroslav Kopřiva totiž není zdravotně v pořádku. "Míra ještě dobírá antibiotika a ve čtvrtek jde teprve na kontrolu," uvedl slávistický kouč a GM Vladimír Růžička.

Z tábora soupeře

České Budějovice se pomalu začínají zvedat po nepřesvědčivých výkonech z úvodu sezony. Ještě nedávno se topily ve výsledkové krizi, když si zapsaly pětizápasovou sérii porážek v řadě. Tu utnuly minulý pátek ve Zlíně a v neděli přidaly další vítězství doma nad Karlovými Vary. Aktuálně tak ztrácejí v tabulce na šestou Slavii už jen čtyři body.

Tým je oslaben o zraněnou brankářskou jedničku Jakuba Kováře, který má ruku v sádře. A jeho absence na Jihočechy citelně dolehla. Německý kouč s českými kořeny Peter Draisaitl tak jako na smilování čekal na posily z NHL. Kanadský bek Andrew Ference, který pomáhal Budějovicím před osmi lety z 1.ligy zpět do extraligy, už nastoupil v posledních dvou zápasech a hned posunul Mountfield na vítěznou vlnu.

A to není všechno. Proti Slavii se chystají naskočit do sestavy i hvězdní útočníci Milan Michálek (Ottawa) a Martin Hanzal (Phoenix). S jejich příchodem by palebná síla Jihočechů ohromně vzrostla. Jejich start je však s velkým otazníkem, výluka NHL se totiž možná blíží ke konci.

Start hráčů z NHL

V noci z úterý na středu totiž vedení NHL předložilo hráčské asociaci NHLPA nový návrh kolektivní smlouvy, které odbory nyní budou projednávat. NHLPA doporučila všem hráčům s platnou smlouvu v NHL, aby do 23. října, kdy se mají odbory k návrhu vyjádřit, nenastupovali jinde k žádným zápasům.

Vladimír Růžička, generální manažer Slavie, zůstává v klidu. Výzva NHLPA podle všeho směřuje jen na hráče, kteří se teprve chystají v Evropě nastoupit. Hvězdám slávistické ofenzivy Romanu Červenkovi a Vladimíru Sobotkovi by tak v pátečním startu nemělo nic zabránit.

"Zatím to vůbec neřeším. S klukama jsem na něčem domluvený a nějaké doporučení je hezká věc, ale ne až tak podstatná. Vždyť mě v tuto chvíli nemusí ani nijak zajímat. Hlavní je, jestli NHL skutečně začne, od toho se bude všechno odvíjet. Takže my vyčkáme na vývoj situace," řekl Růžička slávistickému webu.

Sešívaný pátek: z hokeje na fotbal

Na pátek byl z důvodu televizního přenosu přeložen fotbalový zápas SK Slavia Praha s FK Příbram. Na tuto situaci bleskově zareagovalo vedení HC Slavia Praha hned ve dvou směrech. Začátek hokejového zápasu byl přesunut na 17.15 a po dohodě s fotbalovým klubem bude mít každý fanoušek po předložení lístku vstup na fotbal o polovinu levnější. Více informací ZDE

Posledních pět zápasů

Vítkovice-Slavia 3:0
Liberec-Slavia 4:6
Slavia-Sparta 3:2
Slavia-Chomutov 4:0
Slavia-Třinec 5:6sn
Chomutov-Č. Budějovice 5:2
Třinec-Č. Budějovice 5:0
Č. Budějovice-Plzeň 1:4
Zlín-Č. Budějovice 0:4
Č. Budějovice-K. Vary 5:3

Bodování

Vladimír Sobotka  14 bodů (5+9)
Roman Červenka    13 bodů (5+8)
Petr Kadlec        8 bodů (2+6)
Petr Jelínek       7 bodů (3+4)
Vladimír Růžička   7 bodů (2+5)
Jiří Šimánek      11 bodů (10+1)
Aleš Kotalík       8 bodů  (3+5)
Tomáš Rousek       6 bodů  (0+6)
Rastislav Dej      5 bodů  (3+2)
Peter Frühauf      5 bodů  (2+3)

Brankáři

Miroslav Kopřiva  10 - 6/4 - 92,75 %
Dominik Furch      4 - 1/3 - 89,33 % 
Pavel Kantor       9 - 2/7 - 88,89 %
Lukáš Sáblík       3 - 1/2 - 84,00 %
Jakub Kovář        2 - 2/0 - 94,92 %

Sestavy z minulého kola

Furch (33. Kopřiva) - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný - Pospíšil, Červenka, V. Sobotka - Hertl, Alinč, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Kalla, Tomica Kantor - Ptáček, Frühauf, Ference, Vydarený, Vráblík, Jank, Kolarz - Rousek, Kotalík, Šimánek - Dej, L. Kohn, Červený - Polodna, Knotek, Suja
Autor MoV
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více