Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.10.2012

Další derby pro Slavii! Tentokrát zdolali Spartu starší dorostenci

13. kolo, pátek 19.10.2012, Slavia - Sparta
Slavia
4:1
1:0, 3:0, 0:1
Sparta

Branky a nahrávky: 19. Fortelka, 21. Kellerstein (Zajíc, Fortelka), 22. Andres (Drahorád), 30. Andres (, Kellerstein, Fortelka) - 41. Abdul (Vokurka). Rozhodčí: Würtherle - Komárek, Krátký. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 76. Střely na branku: 31:22. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Sestavy

Slavia

Frodl - Červený, Kottek, Saňa, Josefus, Adam, Vyskočil, Patzelt, Kellerstein, Krejčí, Drahorád, Tejral, Bureš, Zajíc, Fortelka, Suda, Andres, Perzolla, Zderdička

Sparta

Langer (22. Pírs) - Široký, Klindera, Vokurka, Knobloch, Kadeřávek, Bartoš, Lojka, Svoboda, Augustin, Kolář, Keller, Györi, Mikliš, Černoch, Abdul, Hozák

Ani o jednom z rivalů se nedá říct, že by svými výkony v letošní sezóně příliš oslňovali. Přesto se v derby hrál pohledný a svižný hokej se šťastným koncem pro sešívané. Hlavně díky parádnímu výkonu Frodla si starší dorost připsal skalp svého soka.

Začátek utkání byl z obou stran opatrný a ani jeden z týmů nechtěl udělat osudovou chybu. První vážnější příležitost proto přišla až v 10. minutě, kdy bombou Patzelt napálil kotouč do horní tyčky. To další šance už gólem skončila. Zaváhání sparťanského gólmana využil Michal Fortelka a poslal Slavii do vedení. V první části se už nic zajímavého nestalo.

Naopak druhé dějství začalo tak, jak se patří. Po pětapadesáti vteřinách navýšil náskok sešívaných Adam Kellerstein, když ujel celé hostující obranně a prostřelil Langera mezi nohama. Neuběhla ani minuta a domácí se radovali potřetí. Tomáš Andres se po pěkné kombinaci opřel do kotouče a ten skončil až v síti. To byla pro hostujícího trenéra poslední kapka a proto se rozhodl vyměnit gólmany. Místo Langera dochytal utkání Pírs.

Ještě v první polovině střetnutí se zmocnil puku Široký a z pravého kruhu trefil jen bližší tyčku Frodlovy svatyně. Na druhé straně zase střílel pouze do tyčky Patzelt, který měl před sebou poloodkrytou klec. Úspěšnější v zakončení byl podruhé v zápase Tomáš Andres, jenž využil početní výhodu.

Do konce druhé dvacetiminuovky byla k vidění ještě jedna tyčka, tentokrát v podání Drahoráda, který ji trefil tvrdou ranou v přesilovce. Následně mohl zvýšit vedení slávistů Fortelka, v úniku ale neuspěl. Poté měl příležitost na snížení Klindera, proti jehož ráně se parádně roztáhl Frodl. Gólového úspěchu se hosté dočkali v úvodu třetí třetiny. Jindřich Abdul se na modré uvolnil, nabruslil si před domácího brankáře a forhendovou kličkou zasunul kotouč do sítě.

V zápětí mohl odpovědět Patzelt, jenže ve stoprocentní možnosti nechal vyniknout Pírsovu lapačku. Následně měl dvě šance Augustin, v obou případech však jeho nebezpečné pokusy skončily na tyčce. Sparta se sice snažila s výsledkem ještě něco udělat, to se jí však nepovedlo a duel tak skončil pohodlným vítězstvím Slavie v poměru 4:1.

Ohlasy trenérů

Petr Vyskočil (Slavia): Jsem spokojen s bodama i s předvedenou hrou. Jediný pokles jsme měli ve druhé části, kdy jsme přestali střílet, jinak si myslím, že jsme utkání kontrolovali a zaslouženě jsme vyhráli. Velký podíl na tom má i Frodl, který předvedl solidní výkon.

Pavel Arnošt (Sparta): Myslim si, že jsme sehráli se Slavií kvalitní utkání. Kdyby jsme šli v průběhu zápasu do vedení, tak se to mohlo vyvíjet úplně jinak. Největší nápor jsme měli ve druhé třetině a bohužel pro nás, Slavii podržel dobrým výkonem Frodl.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více