Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. října 2012

Bez Červenky, zato s formou v zádech! Podpořte Slavii v bitvě se Zlínem!

Hokejisté Slavie uzavřou v neděli sadu domácích zápasů, do Prahy přijede houževnatý Zlín. Odveze si na Moravu nějaké body, nebo dopadne stejně jako v pátek Mountfield? Podívejte se sami. Utkání začíná v 17:00 a žádný správný fanoušek nesmí na tribunách chybět, vždyť další utkání v O2 areně sehraje Slavia až 13. listopadu!

Náš soupeř - PSG Zlín

Klub založen: 1928
Trenéři: Rostislav Vlach a Juraj Jurík
Největší úspěchy: mistrovský titul (2004), 2. místo (1995, 1999, 2005)
Internet: www.hokej.zlin.cz
Hvězdy týmu: Petr Čajánek, Jaroslav Balaštík, Bedřich Köhler

Slavia pálí ostrými, udrží si průměr čtyři góly na zápas?

Zatímco loni touto dobou se sešívaní trápili, nyní vládne v Edenu pohodová atmosféra. Z osmi duelů vyhrálo mužstvo trenéra Vladimíra Růžičky hned šestkrát a i po herní stránce se dere směrem vzhůru. Naposledy to odnesly České Budějovice, které ve Vysočanech sice brzy vedly, nakonec však byly poraženy. V předchozích pěti vzájemných zápasech to přitom zažila vždy Slavia...

To se Zlínem má z nedávných soubojů pozitivnější bilanci než s Jihočechy, i tady je ale na místě maximální pokora. Je všeobecně známo, že moravský tým vyznává hodně nepříjemný fyzický styl hry, který dokáže zkazit den nejednomu střelci. Platilo to i v minulém ročníku, kdy Zlín inkasoval při zápasech na Slavii v základní hrací době jen jednou, a sice z hole kapitána Petra Kadlece.

Ale zpět k přítomnosti. I když dokázali červenobílí ve čtyřech domácích duelech v řadě dohromady šestnáctkrát skórovat, teď je ofenzivní síla týmu objektivně oslabena. Už v pátek totiž nenastoupil kanonýr Roman Červenka, jehož trápí záda a hrát určitě nebude ani proti Zlínu. Jelikož mělo jít o jeho poslední vystoupení ve slávistickém dresu před odchodem do Lva Praha, je bohužel vysoce pravděpodobné, že ho během výluky v mateřském klubu už neuvidíme.

Přesto není důvod k panice. Proti Mountfieldu ho na centru první pětky zastoupil velezkušený Jan Alinč - a fungovalo to. Elitní formace ostatně zařídila vítězný gól, který vsítil další fantóm z NHL Vladimír Sobotka.

Mezi tyčemi nastoupil Dominik Furch, jestli ale dostane šanci i v neděli, není jasné. Miroslav Kopřiva by již měl být zdravotně v pořádku a trenér Růžička nechtěl den před utkáním sestavu prozradit.

Na soupeře přišel útlum

Pokud je na Slavii díky povedeným výsledkům z poslední doby relativní klid, pak ve Zlíně je situace zcela opačná. Po slibném rozjezdu sezony se zdá, jako by týmu Rostislava Vlacha trochu došel dech. Poslední tři zápasy prohrál, ale co je pro něj ještě horší, stalo se tak v domácím prostředí a vsítil v nich jen dva góly. A to je na mužstvo střelců kalibru Balaštíka nebo Köhlera zkrátka málo.

Zlomit to budou chtít hráči Zlína právě v O2 areně, ale Růžičkovo vojsko svou kůži jistě nedá zadarmo! Bitvu o to, kdo lépe vstoupí do druhé čtvrtiny základní části extraligy, sledujte přímo v Libni od 17:00!

Historická bilance Slavia vs. Zlín

Celkem 72 zápasů  22 – 5 – 11 – 6 – 28
Doma   35 zápasů  11 – 2 – 6  – 3 – 13
Venku  37 zápasů  11 – 3 – 5  – 3 – 15

Play-off
2004 - finále       1:4
2010 - čtvrtfinále  4:2

Postavení v tabulce

5.  Slavia        13   7 - 0 - 1 - 5   37:31   22
6.  Zlín          13   6 - 1 - 1 - 5   30:35   21

Poslední zápasy

Liberec-Slavia 4:6
Slavia-Sparta 3:2
Slavia-Chomutov 4:0
Slavia-Třinec 5:6 SN
Slavia-Mountfield 4:1
Zlín-Kladno 3:2
Třinec-Zlín 2:3
Zlín-Mountfield 0:4
Zlín-Plzeň 1:4
Zlín-Pardubice 1:3

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Sobotka   14 bodů (5+9)
Roman Červenka     13 bodů (5+8)
Petr Kadlec         8 bodů (2+6)
Petr Jelínek        7 bodů (3+4)
Vladimír Růžička    7 bodů (2+5)
Antonín Honejsek  9 bodů (5+4)  
Petr Čajánek      9 bodů (3+6)
Ondřej Veselý     8 bodů (3+5)
Petr Leška        8 bodů (2+6)
Jaroslav Balaštík 7 bodů (3+4)

Sestavy v minulém kole

HC Slavia Praha: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný - Pospíšil, Alinč, V. Sobotka - Žejdl, Kalla, Tomica - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Hertl, Krenželok. PSG Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Horák, Šenkeřík, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Kubiš, Holík, F. Čech - Z. Okál, Melenovský, Ondráček.
Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video