Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. října 2012

Chceme získat tři výhry, hlásí Hertl. Venkovní série už bez Červenky

Slávisté byli v utkání se Zlínem lepším celkem, ale přes obranu soupeře se těžce prosazovali. „Myslím, že jsme klidně mohli mít tři body,“ mrzelo Tomáše Hertla. Následujících pět zápasů před reprezentační přestávkou odehrají na ledě soupeřů. Ovšem už bez Romana Červenky, který zamíří do pražského Lva.

Jakub Sedláček - zlínský klíč k vítězství

Ačkoli v mnohých partiích měla Slavia jednoznačně navrch a zasloužila by si tříbodové vítězství, do zlínské branky usměrnil kotouč pouze Hertl. „Mají postavený tým na kvalitní obraně, ale i přesto jsme měli spoustu tutových šancích a je škoda, že zůstaly nevyužité. Musíme na tom zapracovat, každý zápas nás to trápí,“ uvědomuje si mladý útočník. Ovšem příčina nemusí být ani tak ve slávistickém útoku, jako spíš ve výkonu zlínského brankáře Jakuba Sedláčka, který pochytal přesně 35 střeleckých pokusů domácích.

Sedláček byl pro Zlín velkou oporou
„Vypracovali jsme si v první třetině, i když v přesilových hrách, dvě tutové šance, ale Sedláček je fantasticky vychytal,“ neopomněl výkon mladé brankářské naděje ani Ondřej Weissmann na tiskové konferenci.

Musíme zvládat i nájezdy

Slávisté si dvakrát v zápase chybně zorganizovali střídání, a tak si odseděli tresty za příliš mnoho hráčů na ledě. Oba shodou okolností odpykal Tomáš Hertl. „Dvakrát jsem byl zrovna na ledě, když jsme hráli v šesti. Já na oslabení moc nechodím, takže to padlo na mě,“ vysvětluje, proč Vladimír Růžička svěřil arbitrům právě osmnáctiletého útočníka.

Dvakrát v sezoně dospěl zápas do samostatných nájezdů, dvakrát odcházel z ledu jako vítěz soupeř. S touto disciplínou si tedy slávisté zatím nevědí rady. „I když se nájezdy hrají málokdy, musíme i tyto dovednosti mít, a když už na to přijde, tak je vyhrát,“ říká Hertl.

Z venkovní štace chceme tři výhry!

I přes prohru může v Edenu panovat spokojenost. Po první čtvrtině základní části patří Slavii pátá příčka v extraligové tabulce. „Jsme rádi, že už nemáme problém vítězit v domácím prostředí. I dneska jsme mohli vyhrát, byli jsme celý zápas lepší, ale pak jsme inkasovali nešťastný gól. I takový je zkrátka hokej,“ povzdechl si Hertl.

Pokud chtějí slávističtí fanoušci podpořit svůj tým v následujících třech týdnech, nebudou to mít jednoduché. Sešívaní mají před sebou sérii pěti zápasů na stadionech soupeřů, v rámci níž je prověří týmy z předních příček extraligové tabulky. „Bude to těžké. Čekají nás zápasy v Plzni, Brně, ale i dalších městech. Oběma jmenovaným celkům se letos hodně daří. Do reprezentační pauzy máme pět venkovních zápasu a my chceme vybojovat alespoň tři vítězství,“ nešetří ambicemi Tomáš Hertl.

S týmem se loučí Roman Červenka

Roman Červenka s Vladimírem Sobotkou sešívaným velmi pomohli. Druhý jmenovaný ale ještě setrvá
Hráčská asociace s vedením NHL stále nenašla společnou řeč, a tak hvězdy světového hokeje nadále zůstávají v Evropě. Slavistický tým už se však musí obejít bez Romana Červenky, který po uzdravení rozšíří řady pražského Lva. „Roman je momentálně zraněný, ale pokud by tomu tak nebylo, zápasem proti Zlínu by na Slavii končil,“ objasnil spekulace Ondřej Weissmann.

Ohroženo je i působení druhé slávistické posily z NHL. S Vladimírem Sobotkou momentálně jednají zástupci Slovanu Bratislava. „Zatím doufám, že není nic jistého. Stále probíhají různá jednání, ale jejich aktuální stav neznám,“ říká Weissmann k forvardovi St. Louis.

Období výluky musí být svým způsobem zajímavé pro mladičkého Tomáše Hertla. Vždyť v české extralize působí hvězdy jako Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec nebo Aleš Hemský a starty dalších hráčů jsou přitom stále v jednání. „Sleduji je a snažím se od nich učit, abych jednou mohl být jako oni,“ inspiruje se Tomáš Hertl, který už má do nejlepší soutěže světa rovněž nakročeno. V letošním draftu byl totiž už v první kole vybrán San Jose Sharks.

Autor Jan Salajka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více