Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. října 2012

Slavii začíná trip. V úterý jede na led první Plzně!

Dalšé série čeká hokejisty Slavie. Po domácí šňůře tentokrát vyrazí na trip po cizích kluzištích, kde odehrají celkem PĚT zápasů v řadě. Začínají v úterý na ledě aktuálního lídra tabulky z Plzně, který se veze na vítězné vlně. Utkání v plzeňské ČEZ aréně startuje v 17.30.

Náš soupeř - HC Škoda Plzeň

Klub založen: 1929
Trenéři: Milan Razým a Michal Straka
Největší úspěchy: 3x stříbro (1958, 1959, 1992), 3x bronz (1957, 2000, 2012), Prezidentský pohár pro vítěze základní části (2010)
Internet: www.hcplzen.cz
Hvězdy týmu: Martin Straka, Tomáš Vlasák, Jan Kovář

Z kabiny Slavie

Slávisté mají za sebou domácí sérii čtyř zápasů v řadě, ve které si vedli celkem obstojně. Dvakrát vyhráli, dvakrát padli až po nájezdech. Získali osm bodů a drží se na lichotivé páté příčce. Nyní je však čeká pořádně náročná zkouška, vyrazí na pětizápasový trip po kluzištích soupeřů.

A číhají na ně nebezpeční protivníci. Hned na úvod aktuální lídr tabulky Plzeň, poté Litvínov, následovat bude tradiční peklo ve vyprodané hale druhé Komety, dále výjezd do Karlových Varů a na závěr cesta na půdu úřadujících mistrů z Pardubic, kde se sešívaným v poslední době velmi daří.

Během venkovní série už bude Slavii chybět hvězdná posila během výluky NHL Roman Červenka, který přesídlil k pražskému konkurentovi z KHL, týmu HC Lev. Jeho dres však obleče až poté, co doléčí zranění zad. Trenér Vladimír Růžička se už každopádně bude muset obejít bez něj, větší šanci tak dostanou ostatní.

Místo Červenky na pozici centra prvního útoku převzal velezkušený Jan Alinč, dobrou zprávou pro fanoušky je, že se do ráže dostává třetí lajna ve složení Jelínek - Růžička - Sklenář, výrazné ofenzivní příspěvky lze očekávat také od mladíků Tomáše Hertla a Lukáše Žejdla.

Z tábora soupeře

Plzeňská Škodovka šlape od začátku sezony na plné obrátky. Aktuálně drží sérii šesti vítězství v řadě a deseti zápasů, ve kterých bodovala. Naposledy vyšla naprázdno 23. září v Karlových Varech. Indiáni se tak po zásluze usídlili v čele tabulky, před druhou Kometou Brno mají náskok čtyř bodů.

Své soupeře sice nedrtí vysokými příděly, ale dokážou zvrátit na svou stranu i vyrovnané zápasy. Velký podíl na tom má finský gólman Tuukka Rask, hvězdná posila z Bostonu během výluky NHL. Ze sedmi zápasů, do kterých nastoupil, vychytal šest výher, a podle statistik patří k nejlepším brankářům extraligy.

Často míři chvála jeho spoluhráčů právě na něj. Naposledy názorně předvedl, jak umí zavřít branku, v neděli v Litvínově, kterému dovolil jediný gól. Jinak se hra Plzně znovu točí kolem nestárnoucí ikony klubu Martin Straky, hrajícího majitele, manažera a kapitána.

Vedle něj si musejí slávisté dát velký pozor také na šikulu Jana Kováře, ex-slávistu Tomáše Vlasáka, či střelce Milana Gulaše a Václava Pletku. Úterní zápas na horké plzeňské půdě bude pro svěřence kouče Vladimíra Růžičky skutečně těžkým testem. Možnost ukončit vítěznou šňůru lídra tabulky znamená velkou výzvu. Podaří se to sešívaným?

Postavení v tabulce

1.  Plzeň         14   8 - 3 - 1 - 2   47:32   31 
5.  Slavia        14   7 - 0 - 2 - 5   38:33   23

Poslední zápasy

Slavia-Sparta 3:2
Slavia-Chomutov 4:0
Slavia-Třinec 5:6sn
Slavia-Č. Budějovice 4:1
Slavia-Zlín 1:2sn
Č. Budějovice-Plzeň 1:4
Plzeň-Kladno 2:1sn
Zlín-Plzeň 1:4
Plzeň-Třinec 4:2
Litvínov-Plzeň 1:2

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Sobotka   15 bodů (6+9)
Roman Červenka     13 bodů (5+8)
Vladimír Růžička   10 bodů (3+7)
Petr Kadlec         9 bodů (2+7)
Petr Jelínek        8 bodů (3+5)

Tomáš Vlasák       20 bodů (6+14)
Martin Straka      15 bodů (7+8)
Jan Kovář          14 bodů (4+10)
Milan Gulaš        12 bodů (6+6)
Václav Pletka       8 bodů (6+2)

Sestavy v minulém kole

Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný - Pospíšil, Alinč, V. Sobotka - Micka, Hertl, Krenželok - Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Kalla, Tomica Rask - Ševc, Jeřábek, Slovák, Jiří Hanzlík, Marušák, St. Pierre - Balej, Jan Kovář, Pletka - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Schleiss, Havlíček, Dvořák - Petruška, M. Heřman, Lev
Autor MoV
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více