Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. října 2012

Páteční překážkou je Litvínov, vzepře se Slavia statistikám?

O další extraligové body budou slávisté bojovat v pátek na ledě Litvínova, své noční můry z minulé sezony. V ní na sebe oba týmy narazily včetně play-out hned osmkrát - a jen v jednom případě se radovali červenobílí! Na obrat negativní série to navíc příliš nevypadá ani na podzim, první vzájemné střetnutí v aktuálním ročníku ovládli opět hráči Vervy. Vrátí jim to nyní Slavia i s úroky?

Náš soupeř – HC Verva Litvínov

Klub založen: 1945
Trenér: Vladimír Jeřábek
Největší úspěchy: 4x stříbro (1978, 1984, 1991, 1996), 3x bronz (1982, 1990, 1992)
Internet: www.hokej-litvinov.cz
Hvězdy týmu: Martin Ručinský, Viktor Hübl, František Lukeš

Z kabiny Slavie

Svěřenci trenéra Růžičky načali v úterý šňůru venkovních zápasů a na úvod nemohli mít těžšího soupeře. Do cesty se jim postavil lídr ligy z Plzně, který po dvou třetinách vedl 2:0 a jistým krokem směřoval za vítězstvím, nakonec ale tvrdě narazil. Hosté totiž ukázali velkou vnitřní sílu, když po gólech Kampného s Hertlem poslali zápas do prodloužení, v nájezdech pak parádní obrat dokonali Jaroslav Kalla s Vladimírem Růžičkou mladším.

Díky tomu se Slavii podařilo udržet průběžné páté místo před dotírajícími Pardubicemi, v pátek od 17:30 ho ale budou muset bránit znovu. První lajna by měla opět nastoupit ve složení Vladimír Sobotka (minulý zápas nedohrál) - Jan Alinč - Tomáš Hertl, mezi tyčemi se představí Dominik Furch a role třináctého útočníka nejspíš připadne Tomáši Pospíšilovi.

Když to vyjde, Slavia si připíše druhou venkovní výhru v řadě a do nedělního souboje na ledě Komety Brno vstoupí s ještě větším sebevědomím. „Jsem rád, že se nám oproti minulé sezoně zatím celkem daří doma. Teď ale máme sérii utkání venku, a i když nás nikde nečeká nic lehkého, musíme se pokusit bodovat co nejvíc. Jinak se tabulkou propadneme dolů, což samozřejmě nechceme,“ burcuje mužstvo kouč Vladimír Růžička.

Z tábora soupeře

Zatímco minulý týden si Litvínov prošel malou krizí a ani jednou nevyhrál, jeho středeční souboj s Mountfieldem naznačil, že už zase vešel na tu správnou cestu. I když totiž Jihočeši nastoupili do zápasu posilněni o dvě posily z NHL Milana Michálka s Martinem Hanzalem, z duelu se stala jasná záležitost hostů.

Ti zaslouženě zvítězili 3:0, mezi střelce se zapsali dvakrát Michal Trávníček a jednou Viktor Hübl. Právě na druhého jmenovaného si musí dát tým kapitána Petra Kadlece hodně dobrý pozor, neboť v minulém ročníku zaznamenal proti Slavii hned deset bodů! Prosadí se i tentokrát, nebo ho červenobílá lokomotiva udrží na uzdě?

Posledních pět zápasů

Litvínov-Třinec 1:4
Kladno-Litvínov 2:1
Litvínov-Chomutov 3:4 PP
Litvínov-Plzeň 1:2
Mountfield-Litvínov 0:3
Slavia-Chomutov 4:0
Slavia-Třinec 5:6 SN
Slavia-Mountfield 4:1
Slavia-Zlín 1:2 SN
Plzeň-Slavia 2:3 SN

Sestavy z minulého kola

Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Holub, K. Černý, Zeman, Gula, Brejčák - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Trávníček, Hanzl - Jurčík, J. Černý, Ručinský - Písařík, Baláž, Martin Frolík. Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Dresler - Hertl, Alinč, Sobotka - Stránský, Kalla, Krenželok - Jelínek, Růžička ml., Sklenář - Micka, Žejdl, Tomica (Pospíšil).
Autor OH
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více