Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.10.2012

Prokletí pokračuje. V Litvínově Slavia prohrála o dva góly

16. kolo, pátek 26.10.2012, Litvínov - Slavia
Litvínov
4:2
1:0, 3:1, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 8. Hübl (Lukeš), 30. Ručinský (Černý J., Baláž), 32. Hübl (Lukeš), 36. Ručinský (Černý J.) - 37. Hertl (Tomica), 57. Krenželok (TS). Rozhodčí: Blecha, Homola - Štofa, Beneš. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 4385. Střely na branku: 34:32. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

Sestavy

Litvínov

Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Holub, K. Černý, Zeman, Gula, Brejčák - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Trávníček, Hanzl - Balář, J. Černý, Ručinský - Bojer, Jurčík, Frolík

Slavia

Furch (32. Kopřiva) - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Dresler - Hertl, Alinč, Tomica - Stránský, Kalla, Krenželok - Jelínek, Růžička ml., Sklenář - Micka, Žejdl, Poletín, (32. Pospíšil)

Sešívaným se v poslední době proti Litvínovu vůbec nedaří. Nelichotivou bilanci nezvrátili ani na ledě svého soupeře, v zápase se museli obejít bez zraněného Sobotky. Litvínovu se podařilo dostat do vedení o čtyři branky a to rozhodlo. Červenobílí se sice poté hnali za vyrovnáním, stihli však vsítit pouze dva góly a na Severočechy nevyzráli.

Slávista Hertl hned ve 22. vteřině vybruslil až před Francouze, ten jej vychytal. A ještě v téže minutě si připsal další zákrok. Ve 3. minutě se pěknou otočkou před Furchem prezentoval Bojer, i gólman Slavie byl připravený. Pražané začali zápas aktivněji a ve 4. minutě jejich snaha vyústila ve vyloučení Lukeše. Hosté se v pásmu usadili až v samém závěru přesilovky a branku častěji neohrozili. Při hře pět na pět mířil přesně Micka, litvínovský strážce se ale překvapit nenechal.

V 7. minutě se o akrobatické zakončení pokusil Trávníček a byl faulován Tomicou. Domácí se na rozdíl od soupeře usadili v pásmu hned a poté, co se Slavia osvobodila, podnikli rychlou a povedenou protiakci Hübl s Lukešem, dvakrát si vyměnili puk a nádhernou akci Hübl zakončil gólem do prázdné branky, 1:0.

Verva ožila, zlepšila pohyb a v polovině třetiny musel na trestnou další „sešívaný“, Kolařík. Po skončení výhody dojel nahozený puk, odražený od zadního mantinelu a zkusil Furchovu pozornost. Vzápětí si hosté oddechli po další kombinaci Hübla s Lukešem. Za Slavii odpověděl opakovanou střelou Jelínek, dobré střídání odehrála i Alinčova formace. V signalizované výhodě po faulu Micky pálil od modré Stříteský, Furch kryl a tribuny se s výjimkou početného tábora fandů Slavie těšily na další dvě minuty. Branku nepřinesly, ale i tak se výkon černožlutých líbil.

Druhou část začali faulem a Žejdlovo zakončení projelo celým brankovištěm. Úvod třetiny opět patřil hostům, po předpokládané domluvě svého kouče zatlačili soupeře do defenzívy, ale Francouz úspěšně navlékal další korálky na svou šňůru minut bez inkasované branky.

Verva tak ovšem dostala zápas do stejné podoby jako v Budějicích a mohla spoléhat na brejky. A po jednom z nich se krásně trefil pod horní tyčku Ručinský, asistovali mu Černý a Baláž. Za půldruhé minuty Lukeš zadovkou našel mezi kruhy Hübl, který stihl zamířit k tyči, 3:0. Furcha vzápětí nahradil Kopřiva.

Slavia nesložila zbraně ani hole, Hertl se obtáčel kolem Francouze, neúspěšně. Pospíšilův faul přinesl jen nepřesnou Ručinského ránu z levého křídla. A stejný hráč se dorovnal Hüblovi: nadvakrát dokončil dorážkou odvážný průnik Černého, 4:0! Ve 37. minutě přišla odpověď Pražanů, Hertl ve výhodě snížil na 4:1. Francouz inkasoval po 111 minutách.

Kubinčákův průnik skončil na Kopřivovi jeho poražením, litvínovský forvard se mu sportovně omluvil. Kubát z brejku nastřelil spojnici tyče a břevna! Potlesk vyprovázel hráče Vervy do kabin.

Třetí část a její první minuty tentokrát patřily Krušnohorcům. Po 35 vteřinách zakončoval Hübl, v dalším střídání dvakrát zblízka a hodně nebezpečně Martynek. Stejně blízko ke gólu mělo přečíslení Frolíka s Jurčíkem, které stačili hosté na poslední chvíli zblokovat. U Hübla s Kubinčákem se jim to povedlo ještě dřív.

Kubošovo hákování přineslo domácím další střelecké pokusy, pak ale i obrovskou možnost Tomici – skvělý Francouz. V pěti si Slavie dlouho nezahrála, do čtyř ji poslal Kučný, který držel protihráče. Domácím uběhly další dvě klidné minuty a zápas spěl k poklidnému závěru. Čtyři minuty před koncem Holub zastavil nedovoleně průnik Krenželoka a ten proměnil trestné střílení.

Víc ale hosté už nestihli, nedostal ise do tlaku ani nezkusili power play. Možná i proto, aby se na ně Litvínov tříbrankovou výhrou nedotáhl v tabulce ve skóre. Verva podruhé naplno zabrala a v neděli opět doma vyzve Zlín!

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více