Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.10.2012

Starší dorostenci nestačili na Kladno a přerušili krátkou sérii výher

16. kolo, sobota 27.10.2012, Slavia - Kladno
Slavia
3:5
1:2, 1:2, 1:1
Kladno

Branky a nahrávky: 2. Andres (Fortelka), 29. Červený (Tejral), 49. Josefus (Kottek) - 2. Christl (Kuzďas, Macháček), 14. Hulcr (Křepelka), 28. Litera, 38. Janeček (Hulcr), 59. Seidl (Slánský, Janeček). Rozhodčí: Souček - Rybáček, Svatopluk. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 79. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 4:5.

Sestavy

Slavia

Sochůrek – Červený, Hyršl, Kottek, Saňa, Josefus, Adam, Vyskočil, Patzelt, Kellerstein, Krejčí, Drahorád, Tejral, Bureš, Zajíc, Fortelka, Suda, Andres

Kladno

Vladař – Seidl, Matula, Bunda, Sklenička, Křepelka, Kružík, Doudera , Christl, Špaček, Litera, Macháček, Hajný, Slánský, Kuzďas, Hulcr, Kaprál, Hoffmann, Janeček

Do utkání proti kladenským hokejistům sice sešívaní vstoupili dobře, ale o své rané vedení se nechali připravit a soupeř záhy otočil duel ve svůj prospěch. Domácí sice dotahovali, hostující celek si však vedení dokázal pohlídat a odvezl si z promrzlého Edenu tři body.

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří se také jako první ujali vedení. Po minutě hry překonal kladenského brankáře Michal Fortelka a na střídačce domácích mohla panovat spokojenost. Mohla. Netrvalo totiž příliš dlouho a na výsledkové tabuli svítilo skóre vyrovnané. Walter Christl z ezikruží vymetl horní růžek domácí branky.

Kladenští hokejisté se následně ujali vedení. V přesilové hře obdřžel puk zpoza branky mezi kruhy Lukáš Hulcr, který hned z první propálil brankáře. Slavia dokázala svou hru zlepšit a chvíli to vypadalo, jako by proti soupeři hrála v přesilové hře, ale nedařilo se jí zakončení. V závěru třetiny Jakub Kuzďas po chybě domácích unikl do brejku, leč nedokázal řádně zakončit.

Druhá třetina nabídla takřka identický hokej. Hosté i nadále byli lepším celkem a opět to dokázali vyjádřit i na listině střelců. Nejprve Janeček z tvrdé dorážky po akci dva na jednoho trefil tyčku, poté už se skóre měnilo. Petr Litera vybojoval puk u mantinelu a z úhlu si najel na gólmana, jehož překonal povedenou kličkou.

Slávisté se dokázali rychle vrátit do hry. Hodně šťastný gól domácích vstřelil Patrik Červený, který doklepl odražený puk po nahození Hulcra do odkryté branky. Domácí vstřelená branka na chvíli nakopla, ale víc než několikaminutový tlak z toho nedokázala vytěžit. Ke slovu se tak dostali hosté, Petr Janeček využil nedůrazu domácího obránce, ocitl se tváří v tvář brankáři a přesně zakončil.

Závěrečná perioda nabídla vyrovnaný hokej, takže vzhledem k předchozímu vedení kladenských hokejistů již nedošlo k žádné změně. Jiskřičku naděje nejprve vykřesal Petr Josefus, který se nejlépe zorientoval v závaru před brankou a dorazil puk za záda dezorientovaného brankáře.

Slavii vstřelený gól na chvíli nakopnul, v následujících partiích hry byli domácí lepším celkem a hrnuli se za vyrovnáním. V největší příležitosti stál Červený, který při rychlé akci pálil z první a trefil tyčku. Následně došlo ke stejné situaci na druhé straně. Smůlu měl tentokrát Janeček, který trefil horní tyč.

V záverečných minutách kladenští hokejisté sehráli ukázkovou kombinaci, na jejíž konci stál Martin Seidl, a rozhodl definitivně o vítězi utkání.

Autor Jan Salajka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více